Logo eilandennieuws.nl
Foto: Wim van Vossen

Koninklijke Onderscheiding voor brandweerman Kees Bal

OOLTGENSPLAAT - Op vrijdagavond 8 februari werd de heer Kees Bal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De brandweerman van de blusgroep Ooltgensplaat kreeg zijn onderscheiding uitgereikt door burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Kees Bal verlaat na 36 jaar de vrijwillige brandweer. Inmiddels is hij het boegbeeld van blusgroep Ooltgensplaat. In deze 36 jaar ontwikkelde hij zich tot een zeer ervaren en goed functionerend coördinerend bevelvoerder. Naast bevelvoerder was hij instructeur, chauffeur, bestuurslid van de brandweervereniging en jurylid van de ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité). Zijn zoon Jos heeft inmiddels het stokje van zijn vader overgenomen.

Door zijn manier van leidinggeven is de ploeg van Ooltgensplaat een hecht team, dat meer doet dan alleen maar uitrukken en oefenen. Door zijn lange staat van dienst betekende Kees veel voor de bevolking van Goeree-Overflakkee, maar ook daarbuiten door de assistentie van blusgroep Ooltgensplaat in de regio.

Meer berichten