Logo eilandennieuws.nl
De jubilarissen bij De Hoop.
De jubilarissen bij De Hoop. (Foto: )

165 jaar jubilarissen en nieuwjaarsconcert

OUDDORP/STELLENDAM - Zaterdag 26 januari vond in Ouddorp het nieuwjaarsconcert van fanfareorkest De Hoop plaats. Sinds enkele jaren worden tijdens het diner voorafgaand aan het nieuwjaarsconcert de jubilarissen gehuldigd.

Dit jaar waren er vier jubilarissen bij De Hoop: John en Arja Breur, Albert Hakvoort en Cees van Oudenaren werden tijdens het diner voorafgaand aan het nieuwjaarsconcert in het zonnetje gezet.
Arja Breur viert haar 25-jarig lidmaatschap, John Breur en Albert Hakvoort zijn al 40 jaar als muzikant verbonden aan De Hoop en Cees van Oudenaren spant dit jaar de kroon met 60 jaar lidmaatschap. De jubilarissen werden in het zonnetje gezet, door het ophalen van herinneringen en anekdotes.
In de aanwezigheid van familie, vrienden en medemuzikanten hebben alle jubilarissen een oorkonde en speldje mogen ontvangen van de ZHBM (Zuid-Hollandse Muziekbond) en bloemen namens het orkest.

Het Nieuwjaarsconcert was dit jaar met het thema 'Mars'. Na een kort welkomstwoord van de voorzitter opende het jeugdorkest het concert. Na het optreden van het jeugdorkest marcheerde het fanfareorkest op.
Na deze spectaculaire binnenkomst was het de beurt aan de allerjongste leden van de vereniging; de kinderen van Circus Pling-Plong. Op het gezang van het liedje '10 muzikantjes' (wat overigens ook in de zaal prima werd meegezongen) kwamen eerst de jongste kinderen 1 voor 1 naar voren lopen en vertoonden hun kunsten.
Daarna vertolkten de grotere kinderen met het fanfare- en het jeugdorkest samen 'Muziek is voor iedereen' en 'Kom erbij'. Na enkele maanden les van juf Geerte en juf Nathalie hebben alle kinderen laten horen hoe snel je een instrument kunt leren bespelen en hoe fijn en leuk het is om samen muziek te maken.

Hierna vervolgde het fanfareorkest het concert met enkele traditionele marsen. Arie Stolk had dit jaar zelf de presentatie in handen, waarbij er veel informatie met het publiek werd gedeeld over de geschiedenis van de marsen, de tijdsgeest en de speelmanier.
In de pauze werden er weer volop loten verkocht voor de verloting. En zo verlieten diverse bezoekers het concert met meer dan waarmee ze gekomen waren.
Het programma was, ondanks dat er alleen marsen werden gespeeld, zeer afwisselend en bijzonder te noemen. Er is namelijk een groot verschil tussen Belgische, Amerikaanse, Duitse, Engelse, swing- en andere marsen. Dat werd tijdens dit concert wel duidelijk. Diverse solisten(groepen), zoal de trompetten, trombones en hoorns, maar ook een dixieland-combo en de slagwerkers, werden in de spotlights gezet tijdens het concert.

Het enthousiaste publiek, van jong tot oud, heeft zich deze avond weer prima vermaakt, te horen aan alle reacties achteraf. Al met al een geslaagd eerste concert van 2019! Wilt u ons ook komen beluisteren? Het volgende concert zal plaatsvinden op vrijdagavond 12 april, eveneens in de Dorpstienden in Ouddorp.
Wilt u informatie over kinderproject Circus Pling-Plong? Stuur een mailtje naar jeugdorkest@fanfaredehoop.nl.

Meer berichten