Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Kinderen aan de slag met wetenschap en techniek

GOEDEREEDE-HAVENHOOFD - Banden plakken, bruggen bouwen, metselen, haargel en tandpasta maken en programmeren? De kinderen leren het allemaal op school tijdens de lessen wetenschap en techniek.
Met ingang van dit schooljaar is men op de Eben Haëzerschool op Goedereede Havenhoofd gestart met een extra focus op lessen 'Wetenschap en techniek'.

De school heeft hiervoor een techniek- en talentenklas geopend, waar alle leerlingen regelmatig werken aan bijzonder uitdagende opdrachten vanuit onderzoeksvragen. Het spreekt voor zich dat in het onderwijs al optimaal gebruik gemaakt wordt van digitale middelen zoals de laptops, het digibord, vlogs en apps. Kinderen maken presentaties en films waarbij zij de geleerde lesstof verwerken en presenteren.
De opzet van de lessen sluit prachtig aan bij de vaardigheden van de 21e eeuw (de 21st century skills), waarbij binnen het onderwijs meer nadruk komt te liggen op het onderzoekend leren en het aanbod voor techniek.
Kinderen vinden de technieklessen waarbij ouders, opa's en oma's en oud-leerlingen komen helpen geweldig, omdat zij de hele les actief aan de slag zijn met de lesdozen uit de techniek, torens en programma's waarbij ook programmeren en coderen aan bod komen.
De techniek- en talentenklas van de Eben Haëzerschool biedt, naast de jaarlijkse lessen in het technieklab van Kindwijs (ExperiGO) in Oude-Tonge op cbs De Bron, een prachtig aanbod voor alle leerlingen om zich met behulp van deze praktische lessen voor te bereiden op de toekomst.
De volgende techniekmiddag staat gepland op donderdag 14 maart vanaf 13.00 uur. Iedereen kan komen kijken.

Meer berichten