Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Surfles voor kinderen met een beperking

OUDDORP - Non-profitorganisatie het Surf Project laat kinderen met Down, autisme en ADHD (8-18 jaar) onder professionele begeleiding kennismaken met golfsurfen. Dit heeft een positief effect op de ontwikkeling en versterkt het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. In Ouddorp gaat eind mei het vierde seizoen van start bij Surfschool Surfkaravaan. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.surfproject.nl.

Vier zaterdagen gaan de kinderen het water in om te leren golfsurfen. Het project wordt vrijwillig gerund door professionals. Alle kinderen krijgen les van gediplomeerde surfinstructeurs en worden in het water begeleid door getrainde vrijwilligers. Veel van deze enthousiaste begeleiders werken in de zorg en/of zijn gepassioneerde surfers.

Positief effect

Surfen is een stoere sport en heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen met een beperking. HHHet versterkt het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. Surfen staat voor plezier, en vrijheid. Het leidt tot rust. Iedereen is gelijk in het water en alleen de golven zijn belangrijk. Door deze focus vergeten de kinderen alle zorgen. Ouders zien dat de beperking soms zelfs helemaal weg valt. Normaal gesproken komen kinderen met Down, autisme of ADHD niet snel met surfen in aanraking, omdat de sport professionele begeleiding vereist. Het Surf Project maakt dit mogelijk in een positieve, gestructureerde omgeving met individuele begeleiding.

Veiligheid

Veiligheid is cruciaal tijdens het Surf Project, zeker bij deze kwetsbare doelgroep. Kinderen worden altijd één-op-één begeleid in het water. Alle begeleiders en instructeurs zijn in het bezit van een verklaring omtrent gedrag. Ouders helpen de kinderen zelf met omkleden. We zorgen voor voldoende professionele mensen met een EHBO-diploma en de reddingsbrigade is aanwezig tijdens de lessen.

Deelnemen?

We staan open voor kinderen uit alle lagen van de bevolking, ongeacht achtergrond en afkomst. Voordat de lessen beginnen, vindt op het strand een zorgvuldig intakegesprek plaats met ouder(s) en kind. Ben of ken jij iemand wie het Surf Project kan helpen? Meld hem of haar via www.surfproject.nl.

Meer berichten