Afbeelding

Vogelsnack maken tijdens workshop op Tiengemeten

Algemeen 191 keer gelezen

TIENGEMETEN - Zaterdag 26 januari organiseert Natuurmonumenten een workshop op natuureiland Tiengemeten: het decoreren van een unieke vogelsnack. Deelnemers gaan tijdens deze ontspannende workshop aan de slag met wilgentakken, vetbollen (zonder netje!), pelpinda's, sierappels, dennenappels, mos en gierst.

Ook de deelnemers zelf worden tijdens de workshop verwend met allerlei lekkere hapjes. Na afloop stappen de deelnemers op de pont met een zelf gedecoreerde ster vol vogelsnacks. Een lust voor het oog én voor de vogels om ze de winter door te helpen.

Overwinteren

Er zijn dieren die een winterslaap houden en vogels die naar het zuiden vertrekken. Dan merken ze weinig van de kou. De vogels die in Nederland blijven, moeten juist extra hun best doen om hun eten bij elkaar te scharrelen. Terwijl ze juist door de kou extra energie nodig hebben. Vogels kunnen in de winterperiode dus wel wat hulp gebruiken als brandstof tegen de kou. Wat is er dan leuker om de vogels te helpen met een prachtig gedecoreerde vogelsnack waar zowel de vogeltjes als jij blij van worden?

Appelpunch

Niet alleen de vogels lusten lekkers. Ook de deelnemers aan de workshop zal het aan niets ontbreken. De middag start om 13.15 uur in het Speelhuis (bij Speelnatuur van OERRR) op Tiengemeten met koffie of thee. Tussendoor wordt gepauzeerd met appelpunch en een variatie aan lekkernijen.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. Overvaren met de pont van 13.00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). Leden van Natuurmonumenten betalen € 20,00 voor deze workshop; niet-leden € 25,00. De prijs is inclusief pontkaartje, materiaal en overheerlijke versnaperingen.

Uit de krant