Afbeelding

Handig: hulp bij de studiekeuze

Algemeen 326 keer gelezen

MIDDELHARNIS – Je zit in klas drie van het vmbo of de mavo. Dat betekent: een profiel kiezen, volgend jaar examen doen en dan naar een vervolgopleiding. Best ingewikkeld. Een beetje hulp kun je daarbij goed gebruiken. Zoals een beroepenmarkt, waar verschillende mbo-scholen zich presenteren. Maandag 14 januari was er weer zo'n markt in het gebouw van de RGO, georganiseerd door de RGO en de Prins Maurits.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De leerlingen en hun ouders konden kennismaken met ruim veertig mogelijkheden na de middelbare school. Dat gebeurde door middel van presentaties – elke leerling had zich ingeschreven voor twee opties – en een markt met kramen en veel informatie, zowel schriftelijk als mondeling. Present waren onder andere de regionale ROC's Albeda en Zadkine, het Markiezaat College (West-Brabant), Scalda (Zeeland), het Grafisch Lyceum en het Hout- en Meubileringscollege.

"Het is een massaal gebeuren met veel bezoekers", zegt André Kastelein, namens de Prins Maurits een van de organisatoren van de beroepenmarkt. "Het doel is de leerlingen te helpen bij hun studiekeus en het bepalen van hun vakkenpakket."

Op dinsdagavond 12 februari 2019 is er een nog grotere studie- en beroepenmarkt. Deze markt is bedoeld voor leerlingen van vmbo en mavo 2-klassen, havo 4-klassen en vwo 5-klassen van de Prins Maurits en de RGO. De breed opgezette voorlichtingsavond over beroeps- en studiekeuze, waar ook het bedrijfsleven is vertegenwoordigd, vindt plaats in beide schoolgebouwen.

Afbeelding

Uit de krant