Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Dronken mishandelaar krijgt taakstraf 'Ze had mijn Bacardi weggespoeld'

DIRKSLAND - Een beschonken Poolse man uit Dirksland mishandelde na een huiselijke ruzie niet alleen zijn vriendin, maar ook haar 16-jarige zoon. De jongen werd daarbij gestompt en geslagen. Dinsdag veroordeelde de Dordtse politierechter de Dirkslander tot een werkstraf van 50 uur en een week voorwaardelijke cel. "Hele ernstige feiten", aldus de politierechter. "De jongen wilde zijn moeder beschermen."

Door Persbureau Cerberus

Volgens de vrouw was de man op 3 oktober laat in de avond dronken thuisgekomen. Toen zij hem verzocht rustig te doen omdat ook haar zoon de volgende dag vroeg op moest, zou hij woedend zijn geworden en beginnen te slaan. Ze kreeg klappen, stompen en werd aan de haren tegen de grond getrokken, zegt ze. Haar zoon, die wakker werd, kwam zijn moeder helpen. Ook die moest het ontgelden. Een buurman, die het geschreeuw hoorde, zag hoe de stiefvader met zijn vuisten hard op de jongen insloeg. Intussen belde de vrouw de politie, die snel arriveerde.

De Dirkslander kwam dinsdag met een heel andere versie van wat er die avond plaatsvond. Volgens hem zou hij na thuiskomst in de keuken hebben gezien dat zijn fles met Bacardi uit de koelkast was gehaald en leeg op het aanrecht stond... "Dat was mijn fles", sprak hij via zijn tolk: "Weggespoeld in de gootsteen!" De Pool zou daarop met spullen van zijn vriendin zijn gaan gooien. "Ik had toen ook het recht om dat te doen". Volgens hem zou toen juist de vrouw met het geweld zijn begonnen. "Ze begon me met een deegroller en theekan tegen mijn hoofd te slaan", verklaarde de Pool. Uit noodweer zou hij toen één klap terug hebben gegeven. De zoon die zijn moeder kwam helpen, had hij alleen van zich 'afgeduwd'.

Het stel is inmiddels weer bij elkaar. En niet voor eerst in huiselijk geweld-zaken waarbij de partners toch samen verder gaan, trok de vrouw bij de rechter haar beschuldiging dinsdag grotendeels weer in. Ze vertelde de rechter nu dat het het precies zo was gegaan als haar partner zei. Ze zei aanvankelijk bij de politie te hebben 'overdreven om haar vriend bang te maken, waardoor hij misschien van de drank zou gaan afblijven'.

OM legde dat verhaal naast zich neer en eiste honderd uur werkstraf naast twee weken voorwaardelijke celstraf voor de mishandelingen van moeders en zoon. De politierechter zei door de deelse intrekking van de beschuldiging van het slachtoffer, slechts te kunnen verklaren dat de verdachte haar één enkele klap gaf. Dat had invloed op de strafmaat. Ook achtte de rechter bewezen dat de verdachte met zijn vuisten was losgegaan op de jongen.

Meer berichten