Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Nieuwjaarsconcert Die Grevelinger Musikanten

NIEUWE-TONGE - Zaterdag 12 januari geven Die Grevelinger Musikanten weer haar traditionele nieuwjaarsconcert.

De Egerländer muziek staat hierin centraal. Deze blaaskapel bestaat al vanaf begin jaren tachtig van de vorige eeuw en bestaat momenteel uit dertien enthousiaste muzikanten. Zij treden tussen de tien en vijftien keer per jaar op. De agenda is alweer behoorlijk gevuld voor de eerste helft van 2019.
Onder leiding van kapelmeester Hans Kom laten zij u weer genieten van deze karakteristieke muziek.

Gastkapel

Dit jaar is de Zuid-Nederlandse Blaaskapel uit Fijnaart bereid gevonden als gastkapel op te treden op dit nieuwjaarsconcert. In 1976 werd deze kapel opgericht door muzikaal leider Peter Meijers, met als doel het spelen van Egerländer muziek voor hun en andermans plezier. De 18 enthousiaste leden komen uit de gehele regio West-Brabant, van Huijbergen tot aan Moerdijk. De muziekstijl is gebaseerd op de Boheemse volksmuziek en te vergelijken met Zuid-Duitse en Oostenrijkse muziek.
In Nederland heeft deze muziek zijn intrede gedaan in de jaren '70 van de vorige eeuw. Veel Egerländer kapellen zijn dan ook in deze periode opgericht, vaak als onderdeel binnen een muziekvereniging met een harmonieorkest. Deze zijn dan uitgegroeid tot een volwaardige kapel. Tegenwoordig is de belangstelling wel minder geworden, maar met name in het oosten van Nederland langs de Duitse grens zijn nog veel liefhebbers van deze Egerländerkapellen te vinden.

Die Grevelinger Musikanten hopen u te verwelkomen op 12 januari in Ons Dorpshuis, Korteweegje 14 in Nieuwe-Tonge. De toegang is gratis en u wordt verwelkomt met een glaasje glühwein. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is open om 19.30 uur.

Meer berichten