Logo eilandennieuws.nl
De Biggestee (pachtstee van de Boedel Bigge) in de buurt van Ooltgensplaat. Deze boerderij is in de eerste helft van de twintigste eeuw afgebroken.
De Biggestee (pachtstee van de Boedel Bigge) in de buurt van Ooltgensplaat. Deze boerderij is in de eerste helft van de twintigste eeuw afgebroken. (Foto: )

Oproep: historische foto's van boerderijen

De voorbereidingen voor de vierde Polderkatern in de reeks van 'Blik op de agrarische geschiedenis van Goeree-Overflakkee' zijn begonnen. De projectgroep die zich hiermee heeft belast, gaat aan de slag met archiefwerk, interviews en het opsporen van historische foto's.

Voor dat laatste is de hulp nodig van (voormalige) boerderijbewoners en -eigenaren. Polderkatern IV zal gaan over de boerderijen en polders rondom Den Bommel (incl. Zuidzijde), Ooltgensplaat, Achthuizen, Kranendijk en Langstraat. Omdat in deze polders nagenoeg geen oude boerderijen meer aanwezig zijn, worden (voormalige) bewoners/eigenaren gevraagd fotomateriaal van oude polderboerderijen op te zoeken en even aan de projectgroep uit te lenen om te scannen. De projectgroep wil ook Polderkatern IV namelijk weer met aantrekkelijke afbeeldingen verluchtigen.

Graag uw medewerking! U kunt hiervoor contact opnemen met projectcoördinator Gerbrand Hoek. Gegevens: e-mail: boerderijen51@gmail.com of telefoon: 024 3565177.

Meer berichten