Logo eilandennieuws.nl
Foto:
Advertorial

Tanis & Akershoek Makelaardij nu NVM-makelaar

GOEDEREEDE - "Het was wel even een momentje toen het bericht binnenkwam," vertelt makelaar Jeanet Tanis van Tanis & Akershoek Makelaardij uit Goedereede. "Je krijgt niet zomaar het keurmerk van de NVM, daar moet je echt wel wat voor kunnen en doen. En als je dan hoort dat je 'NVM' op je gevel mag zetten, dan is dat wel mooi nieuws!" Makelaar Martijn Akershoek valt bij: "Erkenning is natuurlijk heel fijn, maar als NVM-makelaar kunnen we bovendien nog meer service bieden, dus ook onze klanten hebben hier iets aan."

Tekst: Pauline Hof /Foto: My Objective

De NVM is de grootste Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen. Het NVM-keurmerk mag je als makelaarskantoor alleen voeren als je aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen voldoet. Martijn legt uit: "Sinds 2011 is makelaar een vrij beroep. Iedereen mag zich dus makelaar noemen. Dus als jij morgen als makelaar aan de slag wilt mag dat. Maar ja, de verkoop en aankoop van je huis laat je toch liever aan een professional over. Van een NVM-makelaar staat dus vast dat hij goed is opgeleid en kennis van zaken heeft. Daar heeft de klant wat aan!"

Eerlijk

Martijn Akershoek treedt ook op als businessmakelaar. Ook voor dit segment betekent het NVM-lidmaatschap veel voor de klanten. "Het is fijn als er een grote organisatie achter je staat, die bij ingewikkelde materie je altijd van dienst kan zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor de woningmarkt. Zeker in de overspannen huizenmarkt is het inschakelen van een makelaar geen overbodige luxe. Jeanet en ik zijn allebei beëdigd taxateur. Wij kennen de waarde van het onroerend goed en berekenen de prijs. De marktwerking bepaalt uiteindelijk wat het wordt. Wij beloven geen gouden bergen, die we niet waar kunnen maken. Bij ons krijg je een eerlijk advies. Maar ja, dat blijkt ook wel uit onze resultaten: in een korte doorlooptijd wisselt maar liefst 85% van onze panden van eigenaar voor rond de vraagprijs."

Ranking

Jeanet gaat verder: "Iedereen die iets wil aankopen of verkopen bekijkt de website Funda. Het is de grootste presentatiesite voor woningen op het internet. Nu is de NVM mede-eigenaar van Funda. NVM-makelaars hebben op de site dus een streepje voor. Hun aanbod wordt als één van de eerste getoond en heeft daarmee een groter bereik en trekt meer publiek, wat de prijs weer positief beïnvloedt. De NVM heeft bovendien een grote database, waar wij nu gebruik van mogen maken. Wij kunnen nu bijvoorbeeld de volledige aan-en verkoop historie van een huis inzien, compleet met teksten en foto's, maar ook dat van de buren. Daar kunnen onze klanten echt hun voordeel mee doen. Weet je, je hebt maar één kans voor een eerste indruk. Een goede presentatie van een pand op Funda is dus zo belangrijk. Wij bieden een fotoreportage, met 360° foto's, een video, plattegronden en een hoge ranking. Het is zo zonde om die mogelijkheden op Funda te laten liggen, met een onvolledige presentatie. Bij ons krijgt het aanbod gewoon de beste kansen."
Om te vieren dat Tanis & Akershoek Makelaardij nu NVM-makelaar is geworden biedt het kantoor t/m 31 maart 2019 klanten, die hun woning nieuw in de verkoop geven, gratis een complete Funda-plaatsing aan.

Meer berichten