Logo eilandennieuws.nl
De Oudelandsedijk tussen Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet.
De Oudelandsedijk tussen Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet. (Foto: )

Stadsoverleg nog steeds bezorgd over 'Stadse dijk'

STAD AAN 'T HARINGVLIET – Al meerdere keren heeft de dorpsraad van 'Stad' aandacht gevraagd voor de toegangswegen van en naar het dorp. Ze trekken nu opnieuw aan de bel bij het Waterschap Hollandse Delta over de veiligheid op de wegen die in 2016 zijn aangepast.

Het eerste bezwaarpunt is dat er nog steeds geen verlichting is gerealiseerd op de kruisingen, waar sinds de aanpassingen verkeer van rechts voorrang heeft. Het Stadsoverleg schrijft dat het Waterschap in 2017 heeft toegezegd dat er voor de donkere dagen dat jaar verlichting zou zijn. Dat is niet gelukt, begin 2019 staan de lantaarnpalen er wel, maar de verlichting brandt nog niet. Dit leidt volgens het Stadsoverleg tot levensgevaarlijke situaties.

Een ander punt dat de Stadtenaren aankaarten is het slechte wegdek, waardoor er veel water op de weg blijft staan na regenval. Er zitten ook op meerdere plekken scheuren en gaten in de weg. Het Stadsoverleg: "Het slechte wegdek kan leiden tot gevaarlijke situaties en ongelukken. Daarom vinden we het tijd dat het Waterschap nu in actie komt. Vervang de slechte delen door nieuwe wegdekken."

Meer informatie staat op www.stadsoverleg.nl.

Meer berichten