Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Eerste Gouden Geit voor Boy Bothof

MELISSANT – 'Burgemeester' Klaas Kuipers van Melissant heeft de eerste Gouden Geit uitgereikt. De trofee, bedoeld om mensen in de schijnwerpers te zetten die veel voor het geitendorp betekenen, ging naar Boy Bothof, die het hele jaar door hand-en-spandiensten verricht (Koningsdag, Huttendorp, Sinterklaas) en wekelijks met de jeugd van het dorp in de weer is op speelterrein De Klimgeit en in de gymzaal.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De feestelijke uitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie in De Melishof, die zoals gebruikelijk veel mensen op de been bracht. Désirée van Loon, voorzitter van de Stichting Melishof, memoreerde de kersttoespraak van koning Willem-Alexander. "Het lijkt wel of hij in Melissant is geweest. 'De bereidheid om rekening met elkaar te houden en samen te werken heeft ons ver gebracht.' Echt Melissant. 'Actieve burgers die het ondanks alle verschillen samen willen bolwerken. Dát is de rode draad die door onze geschiedenis loopt, tot op de dag van vandaag.' Echt Melissant. 'Op veel plekken nemen burgers het heft in handen om samen dingen op te pakken en te organiseren.' Ook echt Melissant."

Kuipers, met een ambtsketen om zijn nek, liet 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' van Ramses Shaffy horen. Dit keer geen uitspraak van een grote Griekse filosoof, maar een songtekst, waarvan vooral de laatste woorden een Melissants tintje hebben: "Niet zonder ons… niet zonder ons… niet zonder ons."

Terugkijkend op 2018 noemde Klaas Kuipers de brand met vrijgekomen asbest en sprak hij zijn afschuw uit over het ontploffen van een zware bom tijdens de oudejaarsnacht. "Er moeten duidelijke grenzen gesteld worden aan deze belachelijke acties die veel pijn doen." Wat volgde was een oproep aan ouders, grootouders, trainers en begeleiders om kinderen te leren wat vrijheid is én respect.

Unie

Dat het geitendorp tot veel in staat is, blijkt wel uit de in 2018 tot stand gekomen Unie van Melissant, waarin onder andere de voetbalvereniging, de Activiteitencommissie, de Oranjevereniging, de Stichting Melishof, de dorpsraad, de hervormde kerk, de basisscholen en nog meer verenigingen samenwerken. "Een prestatie van formaat, wat een inzet is er getoond!" Kuipers deed ook de oproep richting dorpelingen om bestuursfuncties in te vullen. Aansluiten bij de vraag van de toekomst betekent in de optiek van de 'burgemeester' wellicht: het komen tot één basisschool in Melissant.

In zijn afsluiting kwam Shaffy weer voorbij: "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Niet zonder jou… niet zonder jou… niet zonder jou. Maar wij samen."

Meer berichten