Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Christine van Wageningen verruilt Rabobank voor gemeente Goeree-Overflakkee

MIDDELHARNIS – Christine van Wageningen maakt een opvallende carrièreswitch. Bijna 35 jaar heeft zij de directeuren van de Rabobank bijgestaan als directiesecretaresse, maar met ingang van 1 januari a.s. gaat zij werken bij het Bestuurssecretariaat van de gemeente Goeree-Overflakkee in de functie van bestuursassistente van de nieuwe wethouder Tea Both.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Hoewel Christine van Wageningen niet altijd direct met klanten van de Rabobank in contact kwam, behoort zij toch tot één van 'de gezichten' van de bank op het eiland. 35 jaar geleden begon zij bij de bank als directiesecretaresse. Maar naast haar werk op kantoor was zij regelmatig te vinden op ledenbijeenkomsten en evenementen waarbij de Rabobank was betrokken. Ondanks dat ze een heel leuke baan heeft bij de bank, heeft ze toch besloten om te kiezen voor een andere werkkring. Christine geeft aan dat ze, vanwege de reorganisatie en de totstandkoming van de nieuwe bank Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, niet weg had gemoeten. "Maar mijn functie zou wel gaan veranderen. Daar komt ook nog bij dat ik een paar dagen per week in Heinenoord werk en hoewel het ook daar gezellig is, vind ik de files niet zo leuk".

'Supertijd'

Christine vertelt dat ze "een supertijd" heeft gehad bij de bank waar ze deel heeft uitgemaakt van veel mooie, maar ook verdrietige momenten. Zij begon 35 jaar geleden bij de toenmalige Rabobank Middelharnis als secretaresse van directeur De Kreij en vervolgens passeerden heel veel directeuren van de bank. Ter gelegenheid van haar afscheid heeft ze het nog even nageteld, en het blijkt dat zij in totaal maar liefst 19 directeuren (waaronder ook interim-directeuren) heeft meegemaakt. De directieleden kwamen en vertrokken, maar Christine was toch de constante factor. Hoewel het 35 geleden is dat zij bij de bank kwam te werken, heeft zij niet exact 35 jaar daar gewerkt, want het was een aantal jaren minder. Ongeveer drie jaar is zij 'ertussen uit' geweest. Dit was halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw. Vanwege gezinsomstandigheden wilde ze minder gaan werken, maar dat was toen niet mogelijk bij de bank. Zij vond toen werk bij Den Hollander Advocaten, waar ze secretaresse werd van meneer Den Hollander senior. Toen deze plotseling op hoge leeftijd overleed, kwam er een eind aan haar betrekking. Na wat werk als uitzendkracht werd ze gebeld door de heer Coremans, toenmalig directeur van Rabobank Middelharnis en hij vroeg of Christine toch weer bij de bank terug wilde komen, want het was toen mogelijk om parttime te gaan werken. Christine reageerde positief en zo was ze weer terug.
In haar 'banktijd' heeft ze een flink aantal reorganisaties meegemaakt in de afgelopen jaren en ook daardoor is er natuurlijk veel veranderd in die tijd. Ze kijkt terug op een heel fijne tijd en ze realiseert zich dat ze ongetwijfeld de dagelijkse contacten met de collega's zal gaan missen. "Het is een supermooie bank, waar ik altijd met heel veel plezier heb gewerkt", zo verzekert Christine. Zij spreekt dan ook de wens uit dat Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden een mooie bank zal gaan worden, waar klanten graag bankieren en medewerkers met veel plezier zullen werken.

Gemeente

Ze had al een tijdje terug bij de gemeente gesolliciteerd, toen men iemand voor het Bestuurssecretariaat vroeg, "maar die functie was voor 36 uur en dat wil ik niet". Dus ging ze ervan uit dat het niets zou worden. "Maar een paar weken later werd ik gebeld en dezelfde functie, weliswaar voor een andere wethouder, werd aangeboden voor 28 uur en dat was wat ik zocht". Ze weet dat het een hele stap zal zijn om over te stappen van de bank naar de gemeente, maar ze verwacht dat ze het wel vlug gewend zal zijn. De kennismaking met het team waar binnen ze bij de gemeente zal gaan werken, heeft Christine als heel positief ervaren. "Het gevoel was goed en dat vind ik wel belangrijk, want je moet wel een klik met elkaar hebben". Die klik is er ook met Tea Both. Zij kennen elkaar al vanuit de tijd dat Tea ledenraadslid was bij de Rabobank en Christine kijkt daarom vol vertrouwen uit naar haar nieuwe werkkring, waar ze met ingang van het nieuwe jaar in dienst zal treden.

Meer berichten