Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Dankbaar Calando neemt cheque winterfair in ontvangst

DIRKSLAND – Hospice Calando mocht donderdag 27 december een cheque in ontvangst nemen van de winterfair in Ouddorp. "We zijn heel dankbaar".

Door Lars Jacobusse

De winterfair werd in november georganiseerd door ondernemers in Ouddorp. Dit jaar bracht de fair €1597,59 op. Vandaag overhandigt de winterfair-commissie het resultaat in de vorm van een cheque aan vrijwilligers Bastie en Loes van Calando. Zij stonden voor Calando op de fair met een eigen stand. "We zijn heel dankbaar dat er zoveel opgehaald is en dat we er met een kraam mochten staan" geeft Bastie aan. "Donaties voor Calando zijn altijd welkom, uiteraard."

De goede opbrengst is deels te danken aan veranderingen in het concept van de winterfair. Nieuw was dit jaar, dat de vrijdag voorafgaand aan de fair een 'winterproeverij' werd gehouden. De lokale horeca presenteerde zich met stamppot, goulashsoep en speciale drankjes om warm te blijven. "De toevoeging van de vrijdagavond was een groot succes" vertelt de winterfair-commissie. "Een drankje, een hapje, de sfeer, dat maakt het leuk".

Er zijn plannen om volgend jaar nog groter uit te pakken. "We zijn druk bezig met ideeën". Binnenkort komt er een poll, met daarin de vraag of de fair en de winterproeverij bij elkaar moeten worden gevoegd. "Misschien willen we de winterproeverij op zaterdagavond houden en de fair bijvoorbeeld tot 21.00 uur laten doorlopen." Iedereen die mee wil doen aan de winterfair kan zich nu alvast opgeven via: winterfairouddorp@gmail.com.

Hospice Calando bestaat ruim 20 jaar. 24 uur per dag zijn er gespecialiseerde verpleegkundigen actief. Het hospice wil begeleiding bieden bij het op een waardige manier voltooien van het leven. Meer informatie is te vinden op: www.calando.nl

Meer berichten