Logo eilandennieuws.nl
Het was een drukte van belang. Foto: Kees van Rixoort
Het was een drukte van belang. Foto: Kees van Rixoort (Foto: )

'Stille nacht' op een druk Visbankplein

HERKINGEN – Als de kerstbijeenkomst was bedoeld om zoveel mogelijk bewoners van Herkingen samen te brengen, dan is deze opzet meer dan gelukt. Het leek vrijdag 14 december, aan het eind van de middag, wel of het hele dorp was uitgelopen naar het pleintje rond de Visbank, die sinds kort prachtig verlicht is.

Door Kees van Rixoort

Daar was een sfeervolle kerstmarkt ingericht door een stuk of wat verenigingen uit het dorp. Het plein was feestelijk verlicht en bezoekers konden zich warmen bij de vuurpotten en met bijvoorbeeld erwtensoep, broodjes warme beenham en glühwein. Voordat de kinderen van de basisschool de lichtjes in de 7,5 meter hoge kerstboom ontstaken, zongen ze, begeleid door gitaarklanken, bekende kerstliederen, waaronder 'Stille nacht'. Na het zingen en ontsteken, was er nog veel meer te doen. Zoals: op de foto met de kerstman en schaatsen op de schaatsbaan, die voor de gelegenheid op het plein was gerealiseerd met steun van lokale ondernemers.

Het geheel was georganiseerd door een kerstcomité, dat was aangesteld door de dorpsraad. Een schot in de roos was het zeker, gezien de belangstelling. Herkingen bewees maar weer eens waar een klein dorp groot in kan zijn…

Meer berichten