Afbeelding

TOF 7 verschenen, op naar nummer 10

Algemeen 427 keer gelezen

SOMMELSDIJK – In een feestelijk versierd Klein Handelsgebouw is donderdag 13 december de zevende editie (uutgaeve) van TOF-magazine gepresenteerd. Het blad, dat op geselecteerde plaatsen beperkt gratis verkrijgbaar is, heeft uiteraard weer een hoog Trots Op Flakkee-gehalte.

Leendert van Nimwegen, 58 jaar geleden geboren in Sommelsdijk, siert de cover als 'grimeur van de sterren'. Hij is de beste make-up-artist van Europa en was betrokken bij bijvoorbeeld 'Ja zuster nee zuster', 'Shadow of the vampire', 'Pietje Bell', 'Brief aan de koning' en 'Brimstone'.

TOF-magazine 7 bevat voorts een keur aan interessante artikelen. Van de oldtimers van Carwei tot het opleiden van politiehonden. Van de Hoek van Sint Jaepe tot de imposante fossielenverzameling van Kommer Tanis. En van 'oude liefde roest… niet' tot het geloof op Flakkee. Een artikel over de akkerranden was de aanleiding om de TOF te voorzien van een fleurig cadeau: een zakje TOF Zaed ('vanaf midden april ondiep zaaien op een fijn egaal zaaibed'), beschikbaar gesteld door de agrarische natuurvereniging In Goede Aarde en VGR Food. Natuurlijk ontbreken ook de vaste rubrieken niet, zoals die van Pau Heerschap (deze keer over 'zeebêêsten'), TOF Kiekje en Toffe maense kieke.

Het TOF-team heeft grootse plannen, zo bleek tijdens de presentatie. Niet zozeer voor volgend jaar, als nummer 8 en 9 van het magazine verschijnen, maar in 2020, als nummer 10 op de rol staat. TOF wil dit jubileum aangrijpen om breed uit te pakken. Inhoudelijk, maar ook qua oplage: TOF-magazine 10, zo is het plan, gaat door alle brievenbussen op Goeree-Overflakkee.

Uit de krant