Bloemengroet van de burgemeester voor de nieuwe wethouder Tea Both. Foto: Wim van Vossen
Bloemengroet van de burgemeester voor de nieuwe wethouder Tea Both. Foto: Wim van Vossen

Eerste vrouwelijke wethouder in dagelijks bestuur eilandgemeente

Algemeen 471 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het dagelijks bestuur van de eilandgemeente Goeree-Overflakkee telt sinds donderdagavond voor het eerst een vrouwelijke wethouder. Tea Both-Verhoeven (CDA) kreeg unanieme support vanuit de raad en kon na de installatieplechtigheid - met het afleggen van de eed - haar plaats aan de wethouderstafel innemen. Het betreft hier een fulltime tijdsbesteding. Zij volgt Arend-Jan v.d. Vlugt op, die kort daarvoor in deze laatste vergadering van 2018, afscheid nam als collegelid. Vandaag (vrijdag) is er voor hem nog een speciale receptie georganiseerd in Stellendam. Daarmee was het bijzondere karakter van de bijeenkomst nog niet afgerond, want de raad begroette, ook hier met het afleggen van de eed, Liesbeth Keijer-Westhoeve uit Stellendam als nieuw CDA-fractielid

Door Jaap Ruizeveld        

Namens deze CDA-fractie sprak Dirk Pijl de scheidende wethouder toe. Hij gaf een historisch overzicht van de inzet van Arend-Jan van der Vlugt in de voormalige gemeente Goedereede en daarna vanaf 2013 in de fusiegemeente Goeree-Overflakkee. Ik neem nu voor de derde keer afscheid van je. Wij allen hebben je leren kennen als een gedegen, oprecht en betrouwbare bestuurder die het een uitdaging vond om je ideeën en plannen vanuit je portefeuille uit te voeren en daarmee de gemeente op de kaart wist te zetten. Burgemeester Grootenboer noemde Van der Vlugt een echte doener, die zich met hart en ziel voor zijn taken inzette. Daarin volhardde en resultaten en successen voor de gemeente bereikte. Arend-Jan dankte voor het vertrouwen dat hij op alle fronten had ervaren. Trots dat het allemaal met elkaar was uitgevoerd.

Op verjaardag
Je zal maar jarig zijn en op diezelfde dag als raadslid aanschuiven ter versterking van de CDA-fractie. Liesbeth Keijzer is overigens als politica geen onbekende op het eiland. Al in de raad van de voormalige gemeente Goedereede was zij CDA-afgevaardigde en ontplooide haar politieke ervaring ook enige tijd als fractievoorzitter. Liesbeth is als docent economie en bedrijfseconomie verbonden aan de CSG Prins Maurits in Middelharnis. Zij is getrouwd en moeder van 2 kinderen. Genoot een gedegen opleiding op Nijenrode (Accountancy), Erasmus Universiteit Rotterdam en Leiden waar zij de lerarenopleiding deed. Met de komst van Liesbeth bestaat de CDA-fractie nu uit fractieleider Daniël Huising (Sommelsdijk), Dirk Pijl (Goedereede), Lobke van Oorschot-Coppens (Achthuizen) en Liesbeth Keijzer-Westhoeve (Stellendam). Er zijn thans 9 vrouwen in de gemeenteraad, verdeeld over 5 politieke fracties, VVD (3), VKGO en CDA (elk 2) en PvdA en ChristenUnie (elk 1).

Het nieuwe team wethouders met Tea Both en secretaris Van Esch. Foto: Wim van Vossen
Liesbeth Keijzer legt de eed in de installatie tot raadslid in CDA-fractie.  Foto: Wim van Vossen

Uit de krant