Afbeelding

Steiger is er in de Dirkslandse haven

Algemeen 667 keer gelezen

DIRKSLAND – Er is lang over gepraat en er zijn heel veel ideeën gespuid, maar het begin is er nu dan. De steiger, ook wel plateau genoemd, is stap één op weg naar een Dirkslandse haven die niet langer een verwaarloosde plek is, maar een locatie waar het goed toeven is. Met dank aan de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee en de provincie Zuid-Holland.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Naast de steiger komt er nog een paneel met historische informatie over de haven. De volgende stap is een aanpak van de peekaaien en de trambrug. Het kan zijn dat het water laag staat in de haven. Het kan ook zijn dat de steiger aan de hoge kant is. Voor een van de Dirkslanders die dinsdag 4 december de vergadering van de dorpsraad bezochten, was de huidige situatie in ieder geval een punt om aan te kaarten. "Een voorbijganger vroeg mij of er nog een duikplank op komt. Die steiger is erg hoog. Een boot kan er niet aanleggen, die schiet zo onder de steiger." Volgens de voorzitter van de dorpsraad is er echter nog geen man overboord. Het komt allemaal goed, kreeg de Dirkslander te horen.

Diezelfde inspreker vond het vreemd dat er eerder dit jaar nieuwe lantaarnpalen langs de Kaai en het Schelpenpad zijn geplaatst, terwijl die nu alweer plaats moeten maken voor palen die langs het hele traject Boezemweg-Korteweegje komen. "Wij betalen dat."

Uit de krant