Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Ziekenhuis ontvangt tienduizenden euro's van Sinterklaas

DIRKSLAND - "Goedemorgen beste mensen, dag meneer de directeur, hallo! Jaja Piet, geef de zak maar eens even aan… zijn ze een beetje braaf geweest in het ziekenhuis? Eens kijken wat we voor ze hebben."

Door Lars Jacobusse

Het is 5 december en Sinterklaas is op bezoek in het ziekenhuis in Dirksland. Omstuwd door jolige Pieten schrijdt de grijze weldoener door de zoevende schuifdeuren van het ziekenhuis. Een jeugdige patiënt kijkt met open mond toe.

Sint pakt groots uit dit jaar. Een cheque voor de aanschaf van 15 tilliften. Een cheque voor een echo apparaat op de OK (operatiekamer). En één voor een duur instrument op de KNO-afdeling. Het apparaat is niet alleen duur; de naam klinkt ook duur, aldus een Piet: "Nasolarie… nasalingoscoop of zoiets". Het blijkt te gaan om een zgn. Naso-Pharyngo-Laryngoscoop. Een apparaat waarmee de stembanden kunnen worden onderzocht.

Maar in een protestants ziekenhuis geloven ze natuurlijk niet aan Sint. Dus wie speelt er nou precies voor Sinterklaas? Het blijkt te gaan om de Vrienden van het Ziekenhuis Dirksland. Hun gift was mogelijk dankzij een nalatenschap van de heer Otte uit Middelharnis. Voorzitter Olsthoorn kon op 5 december helaas niet aanwezig zijn, maar Arna de Wit en Toos Buijs van het bestuur zijn er wel.

"Mooi dat we dit vandaag in ontvangst kunnen nemen. We zijn een streekziekenhuis, de binding met de gemeenschap is dus heel belangrijk. Niet ieder ziekenhuis heeft het getroffen met zulke actieve vrienden," vertelt ziekenhuisdirecteur Paul van der Velden. Nadat de cheques waren overhandigd, trokken Sinterklaas en zijn gevolg de gangen van het ziekenhuis in, waar ze verschillende afdelingen gingen bezoeken. Ze zullen ongetwijfeld dankbaar zijn ontvangen.

Meer berichten