Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Sprankelend optreden harpiste Joline Sperling

OUDDORP - Een groot aantal belangstellenden kwam zaterdagmiddag naar de kerkzaal van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden om te luisteren naar diverse werken die Joline Sperling (16) op de harp, sprankelend ten gehore bracht in het kader van haar D-examen. Een spannend moment, de afsluiting van haar lessen bij Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. Een examen in het openbaar waar de jeugdige harpspeelster in het slotnummer, het Koncert für Flöte und Harfe (KG 299) van Wolfgang Amadeus Mozart, begeleid werd door Rebecca van Zwol op dwarsfluit en Piet Westhoeve op piano.

Door Jaap Ruizeveld

Joline volgt in Den Haag de vooropleiding Klassieke Harp aan het Koninklijk Conservatorium en kan zich - na afronding van haar schoolopleiding - dan geheel op genoemde lessen richten. Het jeugdige talent bracht in haar D-examen werken ten gehore van Ettore Pozzoli, Alphonse Hasselmans, Ludovico Einaudi en Francois Joseph Naderman. Na elke vertolking steeds afgerond met een warm applaus uit de zaal. Voor haar ouders en de overige bezoekers kwam vervolgens een kort maar spannend moment. Welke cijfers zouden haar ten deel vallen en was zij geslaagd voor het D-examen?

Succesvol

Niet alleen de muzikale presentatie werd beoordeeld. Ook was er een cijfer voor een theoretisch deel dat voorafgaand aan het optreden was afgenomen. Joline liet haar publiek in de wachtminuten tot de uitslag nog genieten van extra klanken. Toen was het zover. Met een korte toelichtingen van haar docente Ghislaine Voorrecht, gecommitteerde en harpdocente Yolanda Davids en manager Muziekgebouw Rinus Verhage kreeg Joline haar diploma's (theorie / optreden en samenspel) met mooie cijfers 2 x 8 en een 7 uitgereikt. Bloemen, gelukwensen, een cadeautje en vervolgens de felicitaties van alle bezoekers.

Meer berichten