Afbeelding

'Receptenboek Lekker Flakkees is op en top eilandmarketing'

Algemeen 588 keer gelezen

MELISSANT – In een overvolle bakkerij heeft burgemeester Ada Grootenboer vrijdagavond het eerste exemplaar van 'Lekker Flakkees' in ontvangst genomen uit handen van de samensteller en uitgever van dit fraaie boekwerkje: bakker Jan van Harberden.

Van Harberden heeft het boekje met Flakkeese recepten op de markt gebracht in het kader van het 100-jarig bestaan van zijn Melissantse bakkerij. Van kruukplaetjes tot bierbrood, van oma's advocaat tot ham-aspergebroodjes en van gevulde bolussen tot geitenkaas-uienbroodjes: alles is te maken volgens authentieke recepten en met mooie producten van Flakkeese bodem, zoals uien, kaas, garnalen en bier.

Die producten stonden vrijdagavond ook meteen in het zonnetje, want Van Harberden had al zijn leveranciers uitgenodigd voor de feestelijke presentatie. "Van en voor Flakkee", aldus de bakker voordat hij het boekje, waarin ook de geschiedenis aan de orde komt en verscheidene historische foto's zijn opgenomen, overhandigde aan de burgemeester.

Die prees het initiatief om met een boekje te komen waarin cultuur en voeding samenkomen. "Dit is eilandmarketing op en top", aldus Ada Grootenboer. "Ik hoop dat ook dit boekje als warme broodjes over de toonbank zal gaan." Waarmee ze refereerde aan het eerste boek van de Melissantse bakker, 'Bakkersgeheimen', dat vorig jaar december verscheen en bijna is uitverkocht.

Na de overhandiging begon de Nacht van de Bakker in de bakkerij. Proeven, kijken, zelf iets maken – het was allemaal mogelijk en heel veel mensen lieten deze kans niet aan zich voorbij gaan.

Uit de krant