Voorzitter Corstiaan Kleijwegt (derde van links) met bestuursleden Ewoud Gebraad, Margreeth v.d.Vlis-Bennekom, Jos de Raaij, Philip Kerssen en Fred Peverelli.
Voorzitter Corstiaan Kleijwegt (derde van links) met bestuursleden Ewoud Gebraad, Margreeth v.d.Vlis-Bennekom, Jos de Raaij, Philip Kerssen en Fred Peverelli.

Golfclub Roxenisse in Melissant verkiest nieuwe voorzitter

Algemeen 1.044 keer gelezen

MELISSANT - "Elke keer als mijn vrouw en ik over de Haringvlietsluizen naar Goeree-Overflakkee rijden en de Stellendamse haven met visafslag in het vizier krijgen, gaat ons hart sneller kloppen. We voelen ons zeer verbonden met het eiland. Het is eigenlijk als steeds thuiskomen". Sympathieke woorden van Corstiaan Kleijwegt (71) uit Hellevoetsluis. In 2013 (van januari tot september) burgemeester in de startfase van de fusiegemeente Goeree-Overflakkee. Sinds vrijdagavond met nog een extra anker aan het eiland gebonden. Namelijk - door de ledenvergadering gekozen - als de nieuwe voorzitter van golfclub Roxenisse in Melissant. Opvolger van Hans Lagendaal.

Door Jaap Ruizeveld

Voeg er nog aan toe dat Corstiaan ook voorzitter is van de Stichting tot behoud van de molens op het eiland. Dat hij onafhankelijk voorzitter is van de recreatie-advies commissie (Grevelingen) en coach van startende bestuurders en de banden zijn duidelijk verder onderbouwd. Na zijn pensionering (terugkijkend op burgemeestersposten in Hellevoetsluis en Sliedrecht en onder meer een wethouderschap in Velsen) werden Corstiaan en zijn echtgenote enthousiaste golfspelers op de Catharinenburgbaan aan de Bouwdijk in Melissant. Twee keer in de week is hij op de 18-holes baan te vinden en zet hij zich in om zijn huidige 'handicap van 19.1' een nog betere glans te geven.

Uitdaging

"Ik vind golf een leuk spel, dat ik met veel plezier speel. Je bent een aantal uren heerlijk buiten. In de natuur. Op een mooie baan. Dat alles in een fijne sfeer. Met veel prettige contacten. Ook op het terras en in het restaurant. Het is er fijn te vertoeven. Als je dan gevraagd wordt voor het voorzitterschap van deze golfclub Roxenisse, dan is dat een uitdaging die ik graag wil aangaan. Samen met enthousiaste bestuursleden de vereniging verder ontwikkelen. Het clubgevoel promoten. Kijken op welke aspecten we nog stappen kunnen zetten. Wat veranderingen presenteren, zoals bijvoorbeeld nu met de gecombineerde dames-en herendagen. Ook de jeugd stimuleren. Dit naast de ambitieuze inzet van onze trouwe seniorenleden", vertelt Corstiaan Kleijwegt.

Reactie

Zaterdagmorgen, de dag na zijn verkiezing tot voorzitter, wilde hij - op verzoek - zich met zijn bestuursleden graag presenteren op één van greens. Met clubs en ballen, want dat hoort er allemaal bij. Ruud Hollander en Joop van Dalen konden door privé omstandigheden niet aanwezig zijn om het bestuur deze morgen compleet te maken. Uit een unanieme reactie van het bestuur blijkt dat men blij is met de komst van de nieuwe voorzitter. "Er staat de komende tijd veel te gebeuren. Corstiaan zal zoveel als mogelijk is onze leden betrekken bij ingrijpende en belangrijke beslissingen. Wij denken in hem een goede voorzitter voor onze golfvereniging te hebben gevonden".

Uit de krant