Afbeelding

Presentje voor mantelzorgers van het CDA

Algemeen 198 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag 10 november gingen leden van het CDA op pad om de tientallen mantelzorgers een presentje aan te bieden. Van over het hele eiland waren er verzoeken om mantelzorgers te verrassen, een blijk van waardering.

Het aantal mantelzorgers dat we kennen is slechts een topje van de ijsberg. Zoveel mensen die op ons eiland paraat staan om er voor anderen te zijn.
Mantelzorg, dat gaat niet om zomaar een keer iets doen voor een ander, maar structureel, vaak al jarenlang beschikbaar zijn. Man voor zijn vrouw die in verpleegtehuis woont of omgekeerd. Moeder voor haar gehandicapte zoon, op hoge leeftijd en nog steeds de zorg. Een buurvrouw in de buurt altijd behulpzaam, zussen voor elkaar, een zoon voor zijn hoogbejaarde moeder en zelf al op leeftijd. Ook ontmoeten de leden mensen die te kennen geven er 'gewoon' te willen zijn voor een ander. "Wat u wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander". Zoveel verhalen, het dwingt respect af.
De leden van het CDA hebben vaak met ontroering de verhalen gehoord over de levens van de mantelzorgers en het waarom van het verlenen van de zorg. Het verdient veelal diep respect voor de wijze waarop mantelzorg wordt verleend. Veel mensen geven te kennen dat ze de kracht ervaren van God Zelf om dit te kunnen doen. Het doet een appel op ons allemaal. En het roept in herinnering de woorden van Jezus Zelf… "Wat gij gedaan hebt aan… hebt gij aan Mij gedaan."
"Nogmaals dank aan al die mantelzorgers, bekend en onbekend, en diep respect voor alles wat jullie gedaan hebben in de afgelopen tijd", aldus de mensen van het CDA Goeree-Overflakkee.

Uit de krant