Afbeelding

Inzameling voedsel door Oost-Europa Werkgroep

Algemeen 128 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Zoals de afgelopen jaren, wil de stichting Oost-Europa Werkgroep weer een inzameling van voedsel houden op vrijdag 23 en zaterdag 24 november bij PLUS Slingerland, Kerkepad 7.

De organisatie doet dit voor de arme mensen in de dorpen Uioara, Cisteiu, Lunca Mures, Taureni, Visoes, Frata, Suata en Mires, allen onder de rook van de grote stad Cluj-Napoca, om deze mensen met de kerst een kerstpakket te geven. Van deze mensen in een van de armste streken van Roemenië heeft het merendeel geen werk, dus ook geen inkomen. Stijgende voedsel- en energieprijzen drijven veel arme gezinnen tot wanhoop. En binnenkort wordt het weer winter, een angstige en onzekere tijd, want winter betekent extreme kou, honger lijden en hopen dat er niemand ziek wordt. De bange vraag van deze mensen: "Kunnen wij de wintermaanden overleven?" Zij voelen zich volledig afhankelijk van God en van de mensen die hulp bieden.
Bij binnenkomst in de winkel krijgt u een kleine folder met daarop wat wij inzamelen. U koopt van het gevraagde op de lijst, rekent af en geeft het gekochte aan een van onze medewerkers bij de uitgang, die het van u in ontvangst neemt. Wij hopen dat u bewogen bent met het lot van deze arme mensen, dat wij hen met kerst kunnen verrassen met een kerstpakket, geschonken door mensen uit Nederland. "Wat zullen die mensen u in de genoemde plaatsen, maar ook de leden van de werkgroep, u daar dankbaar voor zijn," aldus de mensen van de Oost-Europa Werkgroep.

Uit de krant