Afbeelding

Mantelzorgers maken samen muziek

Algemeen 189 keer gelezen

MIDDELHARNIS – Stichting ZIJN verzorgde zaterdagmiddag 10 november, in het kader van de dag van de Mantelzorg in het Diekhuus, een verwenmoment voor ongeveer vijftig mantelzorgers die zich hiervoor hadden aangemeld. Peter de Boer van Fort van de Verbeelding transformeerde de zeer gemêleerde groep in een orkest met samenklank. Muziekmaken als ontspanning voor mensen die veel voor anderen zorgen.

In de foyer werden de deelnemers ontvangen met koffie of thee. Carla Vermeulen opende de bijeenkomst met veel woorden van respect en waardering voor de inzet van al die mantelzorgers. In de uitnodiging: "We willen met deze middag een glimlach op het gezicht van de mantelzorgers toveren door een beleving neer te zetten, een ontsnapmoment, een uitstapje van de dagelijkse zorgen."
Hierna ging de groep naar de muziekzaal. Daar nam Peter de Boer met veel bravoure en humor de leiding, om in een uurtje tijd de groep in een klinkend grijze koppen orkest te transformeren. Met zelfgemaakte muziekinstrumenten en zang. Veel lawaai en veel plezier voor alle deelnemers. Na deze ontspannende inspanning was er nog de mogelijkheid om in de foyer na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Het was dit jaar voor de twintigste keer dat deze dag op 200 plaatsen in Nederland werd gehouden. Voor meer informatie over mantelzorg, zie: www.zijngo.nl/mantelzorg.

Uit de krant