Afbeelding

In de Vic kun je overdekt jeu-de-boulen

Algemeen 245 keer gelezen

DIRKSLAND – Jeu de boules, dat doe je toch in de buitenlucht? Op een dorpspleintje, tussen de platanen of, wat dichter bij huis, bij de tennisbanen? Meestal wel, maar in Dirksland is er sinds de laatste dag van oktober een overdekte variant.

Door Kees van Rixoort

De jeu-de-boulesbaan is te vinden in de Victoriahal, de Vic. Daar huist Stichting Verenigd In Kracht (SVIK) en daar krijgt Mi Mekaore vorm: een initiatief om mensen bij elkaar te brengen en naar elkaar om te laten kijken. Mi Mekaore startte in april als een proefproject. Op woensdagmiddag is de Victoriahal open voor ontmoeting en bijvoorbeeld het leggen van een kaartje.

Ideeën om mensen te trekken borrelen spontaan op. Zo was er al een diner met statushouders, dat ongeveer tweehonderd gasten naar de rijk voorziene tafels trok. Ook is er na de zomer een dartclubje gestart onder de vlag van Mi Mekaore. En nu is het idee om een jeu-de-boulesbaan – mede ter vervanging van de baan bij het busstation die alweer vele jaren geleden is verdwenen – te realiseren dus ook een feit.

De baan, aangelegd door een hovenier, ziet er prachtig uit en is zeer uitnodigend om de krachten te meten met de boules. Dat deden Aad van den Hoek en Peter Keuker, beiden lid van de dorpsraad van Dirksland, woensdag 31 oktober als symbolische openingshandeling.

Iedereen die het spel met vakantiegevoel wil doen, kan op woensdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur terecht in de Victoriahal. Ook als het regent of koud is… Darten kan elke woensdagavond vanaf 19.00 uur.

Uit de krant