Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Voetbalclub WFB organiseert 24-uurstoernooi

OUDDORP - Het duurt nog even, maar op 5 en 6 juli 2019 organiseert voetbalclub WFB een 24-uurstoernooi. De organisatie is al hard op zoek naar teams, scheidsrechters en sponsors die mee willen doen.

"De opbrengst gaat naar de kinderafdeling van het Van Weel Bethesda Ziekenhuis," geeft een woordvoerder van de organisatie aan. "En dan liefst naar een specifiek onderdeel daarvan, binnenkort wordt hier verder over gesproken tussen de commissie en het ziekenhuis".

WFB hoopt dat er een recordbedrag kan worden opgehaald: "Een aantal jaar geleden hebben we dit ook georganiseerd, toen ging de opbrengst naar KWF. Er deden 100 teams mee en samen met de vele sponsors en vrijwilligers hebben we toen 37.000 euro opgehaald, we hopen natuurlijk dat we daar deze keer overheen gaan."

Er kunnen in totaal ca. 135 teams meedoen, dit houdt in dat er tussen de 250 en 300 wedstrijden gespeeld zullen worden en er ongeveer 1500 spelers in actie kunnen komen.

Elke leeftijd komt aan bod, vanaf 4 jaar tot de veteranen. De jeugd speelt op vrijdagavond en op zaterdag; dames, JO17 en senioren spelen 's nachts. Het toernooi wordt afgesloten met wedstrijden tussen oud-WFB/Stellendam tegen het oud-Flakkees Elftal en WFB 1 tegen het Flakkees Elftal.

"Het inschrijfgeld per ploeg is 100 euro, de jeugd haalt vaak nog meer op door rond te gaan met sponsorlijsten. Uiteraard hopen we dat iedereen op Goeree-Overflakkee net zo enthousiast zal raken als dat we bij WFB zijn, dan moet er een fantastisch bedrag mogelijk zijn!"

Inschrijven of informatie opvragen is mogelijk via "24uurs@vvwfb.nl".

Meer berichten