Logo eilandennieuws.nl
Foto: William Klink

Twee Ouddorpse fotografen genomineerd voor WWF-Frans Lanting Photo Award

OUDDORP - Bjorn Mierop en William Klink maken samen met vier anderen uit de regio Zuid-Holland kans om één van de prijzen van de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland te winnen. Zij behoren tot de genomineerden van de WWF-Frans Lanting Photo Award. Er kan op hen worden gestemd.

Een jury, onder leiding van wereldberoemd natuurfotograaf en WWF-ambassadeur Frans Lanting, heeft 30 natuurfoto's genomineerd in drie leeftijdscategorieën. Daaronder valt ook de prestigieuze WWF-Frans Lanting Photo Award. Dit jaar zijn ruim 7.000 foto's ingezonden. Vanaf vandaag kan het publiek ook via www.wwf.nl/stem op een van de nominaties stemmen voor de Publieksprijs. De uitreiking van de prijzen is op 9 december in het Nederlandse Fotomuseum in Rotterdam.

Foto's met een verhaal

Alle genomineerde vertellen een verhaal met hun foto. Voor Bjorn was het een toffe ervaring om de foto te maken. ''Mijn hobby is met mijn drone foto's en video's maken. Het is altijd leuk om de eindresultaten te delen met anderen''. William maakte zijn foto op het strand. ''Ik vind het echt prachtig om de kracht van de natuur te zien op het strand''. Juryvoorzitter Frans Lanting is zeer te spreken over de kwaliteit van de ingezonden foto's dit jaar. "Wat een talent en wat een prachtige foto's zijn er ingezonden. Het is een genot om alle inzendingen door te nemen. Het maakt niet uit of het foto's zijn van verre oorden of van dichtbij in Nederland, want natuur is overal."

Vier prijzen

De WWF-Frans Lanting Photo Award kent een Publieksprijs en drie juryprijzen: de WWF-Kids Award (6-11 jaar), de WWF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de prestigieuze WWF-Frans Lanting Photo Award voor volwassenen. De fotowedstrijd wordt voor de vijfde keer georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds. De hoofdprijs voor volwassenen is een fotoreis naar een WWF-project en de prestigieuze WWF-Frans Lanting Photo Award. De winnaars in de categorieën voor kinderen en jongeren en de winnaar van de Publieksprijs ontvangen ook een bokaal en hebben een meet & greet met fotograaf Jasper Doest. Verder krijgen alle winnaars een overnachting in Center Parcs.

Stemmen kan vanaf vandaag, via de volgende link: www.wwf.nl/stem.

Meer berichten