Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Kinderen ontdekken techniek in Technobiel

OOLTGENSPLAAT - Onlangs bezocht de Technobiel CBS de Hoeksteen, in deze techniektruck konden de schoolkinderen op ontdekkingsreis in de wereld van techniek. Het doel is om kinderen enthousiast te maken voor een technische opleiding.

Net als in de rest van Nederland is ook op Goeree-Overflakkee goed merkbaar dat steeds minder leerlingen kiezen voor een opleiding met techniek. CBS de Hoeksteen heeft daarom de afgelopen jaren verschillende gastlessen georganiseerd is samenwerking met lokale bedrijven. Dit jaar heeft CBS de Hoeksteen het groter aangepakt. Na contacten op een techniek beurs voor het Primair Onderwijs is het meester Jan Willem van CBS de Hoeksteen gelukt om de techniek truck van het Otib naar Ooltgensplaat te krijgen. Deze truck, vol met techniek, laat kinderen op een andere manier kennis maken met techniek. Donderdag 18 oktober stond de truck de hele dag in Ooltgensplaat.

Vliegtuig laten vliegen

De techniektruck (of Technobiel genoemd) is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen, die voor de keuze van vervolgonderwijs staan, op allerlei manieren van techniek kunnen proeven.
De Technobiel telt twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden. Op de eerste verdieping kunnen kinderen onder andere ontdekken hoe een transportband werkt en hoe ze vliegtuigjes kunnen laten vliegen door er met licht op te schijnen. Maar ook zijn er de laatste technieken te vinden, zoals Augmented Reality (AR). Met AR-technologie kun je iemand anders op afstand mee laten kijken en werken. Hoe dat werkt? Ervaar het als je de vijf storingen in de Cv-ketel moet oplossen! Een verdieping hoger komen de kinderen in een echte experimenteerzone terecht waar ze verschillende technische proefjes kunnen doen.

Sponsoring

De kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van CBS de Hoeksteen hadden een leerzame dag in de techniektruck. Meester Jan Willem: "De enthousiaste verhalen van de kinderen over het bezoek aan de truck geven ons een bevestiging dat de truck een prima idee was. Mooi dat de plaatselijke technische bedrijven ons hebben gestimuleerd om het bezoek aan te vragen en dat zij de kosten van de vergunning voor hun rekening genomen hebben."

Meer berichten