Afbeelding

Albeda Zorgcollege start met VIG/MZ opleiding in Middelharnis

Algemeen 587 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september is in Middelharnis een groep van 18 studenten gestart met de 3-jarige bbl-opleiding Verzorgende-IG & maatschappelijke zorg (VIG/MZ). Deze studenten worden incompany opgeleid bij ouderenzorgorganisatie CuraMare in samenwerking met Albeda Zorgcollege, zodat theorie en praktijk goed op elkaar aansluiten.

De opleiding VIG/MZ is een combinatie van twee opleidingen die elkaar uitstekend aanvullen. Het is een praktische opleiding waarbij studenten na het afronden van hun opleiding veel kansen en mogelijkheden hebben op de arbeidsmarkt. Bij het MZ-gedeelte van de opleiding ligt de nadruk op het welzijn van zorgvragers en bij het VIG-gedeelte op het verzorgen van zorgvragers. Deze brede opleiding sluit goed aan op thema's die de praktijk vraagt.

De meerwaarde om op te leiden in Middelharnis is dat opleiden op Goeree-Overflakkee zelf aantrekkelijk is voor potentiële (jonge) studenten en hun ouders. Voorheen moesten studenten heen en weer reizen naar Rotterdam. Opleiden op het eiland zelf scheelt reistijd voor studenten en reiskosten. Op lesdagen kunnen naast docenten van Albeda Zorgcollege ook interne trainers van CuraMare organisatie specifieke lessen geven, bijvoorbeeld over het zorgdossier, tiltraining en medicatiewerking. Daardoor is er een gezamenlijke verantwoordelijkheid van beide organisaties voor het opleiden van zorgmedewerkers. Het behandelen van actuele thema's van CuraMare, is niet alleen voor studenten, maar ook voor zorgmedewerkers toegankelijk. Met deze opleiding wordt ingestoken op het terugdringen van het personeelstekort in de zorg op Goeree-Overflakkee.

Uit de krant