Afbeelding

Warme maaltijd tijdens week tegen Eenzaamheid

Algemeen 281 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Stichting ZIJN en Coalitie Erbij organiseren in de Week tegen Eenzaamheid in Het Wijkcentrum in Middelharnis een warme maaltijd.

Coalitie Erbij is hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid en bestaat uit ruim 30 leden en 8 kernleden. Coalitie Erbij voert landelijk campagne, initieert onderzoek en ondersteunt samenwerking om eenzaamheid in de samenleving te voorkomen en verminderen.
Onder het motto 'Kom erbij!' organiseert de Coalitie voor het negende achtereenvolgende jaar de Week tegen Eenzaamheid, dit jaar van 27 september tot en met 6 oktober. In deze week vinden honderden activiteiten plaats in het land.

Sterk eenzaam
Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in het leven met eenzaamheid te maken krijgen. Bij zichzelf of bij een ander. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico's en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.
In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en worden honderden activiteiten georganiseerd om eenzaamheid te voorkomen en verminderen.
Voor meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid kijk op: https://www.samentegeneenzaamheid.nl/

Op maandagavond 1 oktober kunt u gezellig aanschuiven bij de maaltijd in het Wijkcentrum.
Het eten wordt verzorgd door Teun Koote van de RGO (voorheen Edudelta) samen met een aantal scholieren. De zaal aan de Doetinchemsestraat 27 gaat om 17.00 uur open. Er zal een 3 gangenmenu worden geserveerd inclusief een drankje, koffie & thee. U kunt zich aanmelden bij Tanja Nieuwpoort, t.nieuwpoort@zijngo.nl of Annemarie Hogenbirk, a.hogenbirk@zijngo.nl of bel (0187) 48 33 66, toets 2. Opgeven kan t/m 23 september. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 3.

Heeft u zin in gezelligheid én een goede maaltijd maar vindt u het best eng om alleen naar deze maaltijd te komen? Neem dan iemand mee waar u zich fijn bij voelt, die u de drempel over kan helpen, zoals een zoon/dochter, buurvrouw, vrijwilliger, mantelzorger enz. Ook deze persoon mag gezellig mee eten.

Uit de krant