Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Vocaal Ensemble Magnificat geeft concert

ZIERIKZEE - Op zaterdagmiddag 22 september zal Vocaal Ensemble Magnificat te beluisteren zijn in de serie Zomerconcerten in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Het koor voert een bijzonder repertoire uit onder leiding van Mirjam van den Hoek. Het orgel zal bespeeld worden door Wim Diepenhorst.

Van de Deense componist Niels W. Gade is gekozen voor het stuk 'Benedictus', geschreven in 1885 voor groot koor en orgel. De zangtekst bestaat alleen uit de zinnen: 'Benedictus qui venit in nomine Domini', wat betekent: 'Gezegend die komt in de naam van de Heere'. Ook uit de 19e eeuw zijn de liederen waarvan de tekst spreekt over degenen die overleden zijn. Magnificat bereidt zich voor op een concert dat in het teken staat van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Tijdens dit concert, dat in november in Dirksland gepland staat, zal er tussen de koormuziek door in beeld en met tekst uitleg gegeven worden over de Eerste Wereldoorlog. Uit het repertoire van het volgende concert kunt u in Zierikzee alvast luisteren naar 'Im stillen Friedhof' van H. Wolf en 'How they so softly rest' van H. Willan. Beide stukken geven indrukwekkend de stilte van een begraafplaats weer.
Vol overgave klinkt ook vrolijke muziek van J.S.Bach, namelijk 'Lobet den Herrn' BWV 230 en 'Great is the Lord' van Edgar Elgar. Beide stukken vragen de geconcentreerde en gepassioneerde benadering, waarvoor Magnificat garant staat. Op de website van het koor kunt u lezen hoe verrassend dit concert is samengesteld.

Het concert begint om 16.00 uur en is gratis te bezoeken, maar we stellen een gift zeer op prijs.

Meer berichten