Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Zaterdag tiende Goereese Havenconcert

GOEDEREEDE - Zaterdag 1 september aanstaande organiseert de Stichting Kop van Goeree voor de tiende maal het Goereese Havenconcert. Op een speciaal ponton in de haven van Goedereede zal vanaf 19.30 uur door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma ten gehore worden gebracht. Presentatie van deze avond is in handen van Patrick Polie.

Tien jaar geleden werd het evenement voor het eerst georganiseerd door stichting Promotie Goeree-Overflakkee. De stichting had een ponton aangeboden gekregen en wist in eerste instantie niet zo goed wat daarmee te doen. Tot iemand op het idee kwam het te gebruiken als podium voor een openluchtconcert. Piet Westhoeve is de organisator van het artistieke gedeelte. "Eigenlijk is het bijzonder dat we het in al die jaren maar één keer hebben hoeven af te blazen, wegens slecht weer. Soms is het maar net-net, we hebben weleens gehad dat na de laatste toon de eerste druppels vielen en het begon te gieten."

Acht jaar geleden sprak Westhoeve in Eilanden-Nieuws de hoop uit dat het Havenconcert uit zou groeien tot een evenement dat vergelijkbaar is met het Prinsengrachtconcert in Amsterdam. Is dat gelukt? "Nou, het Prinsengrachtconcert, dat moet ik wat ironisch bedoeld hebben, denk ik. Qua schaal is het daar totaal niet mee te vergelijken. Dat evenement heeft ook veel grotere sponsors. Het mooie van dit evenement is juist de kleinschaligheid. Edwin Rutten zei daar ooit over: het grote zit hem in het kleine. De ambiance waarin dit concert wordt gehouden is echt wel uniek. De akoestische eigenschappen van de havenkom maken het al bijzonder. Met mensen die stoelen en bankjes meenemen of staan en de mensen op de terrasjes. Bij zo'n oude haven. Dat geeft een bijzondere sfeer."

Voor deze tiende editie is gezorgd voor een mooie line-up, waarbij er genoten kan worden van hoogtepunten van de afgelopen tien jaar Havenconcert. Vanaf 19.00 uur start het voorprogramma met Jan Bezuijen op het carillon. De Koninklijke Fanfare Apollo onder leiding van Leo Simons levert altijd een prachtige bijdrage aan het Havenconcert, zo ook deze editie. Apollo opent het concert met Death or Glory March en brengt vervolgens Highland Cathedral ten gehore. Bij dit nummer zal Apollo worden bijgestaan door George Willems op doedelzak.

Het programma wordt vervolgd met Suzanne Jalink, Marlieke Fris en Jennifer Ravestein als de Ukuladies. De drie dames begeleiden zichzelf op de ukulele. De Ukuladies spelen vooral liedjes uit de jaren '30 en '40, verpakt in een jasje uit de jaren '50. De ukulele, het viersnarige minigitaartje dat oorspronkelijk van Hawaii komt, is van nature een vrolijk instrument, met hun driestemmige zang erbij is het helemaal af.

De Koninklijke Fanfare Apollo speelt deze avond verschillende herkenbare melodieën met medewerking van verschillende solisten, waaronder ook de veelzijdige pianiste Nadia Rutkovska en zanger en trompettist Bert van Bommel. 'Bohemian Rhapsody', 'Als je bij me bent', 'Big Spender', 'Funny Valentine' en 'Cavatina' staan op het programma op 1 september. Ook zangeres Juta Bolsius is weer van de partij. Zij zal het bekende 'Sky Fall' uit de gelijknamige James Bond film ten gehore brengen. Deze 'best of editie' belooft een hele mooie avond te worden. Genoeg reden dus om het tiende Goereese Havenconcert niet te missen. Het Havenconcert is op zaterdag 1 september aanstaande kosteloos te bezoeken. De organisatie belooft een 'best-off editie', die een hoogtepunt wordt. Piet Westhoeve verwacht dit jaar zo'n zes- á zevenhonderd bezoekers.

Kader: Sponsors

Zonder de steun van diverse sponsors zou het niet mogelijk zijn dit concert te organiseren. Veel dank gaat daarom uit naar onder andere Benschop & Sterling Netwerk Notarissen, Stichting Paul van Hessenfonds, Goemaat Glas, Hotel De Gouden Leeuw, Hoveniersbedrijf B. Temmink, Bouw- en Timmerbedrijf Van Huizen, Bloembinderij De Korenbloem, Stadscafé Goeree, Gasterij 't Sas, Pluto Rentals, XSARUS E-Development & Consulting en VVV Goeree-Overflakkee.

Meer berichten