Afbeelding

Benefiet orgelconcert in Oude-Tonge

Algemeen 274 keer gelezen

OUDE-TONGE - Op zaterdagavond 9 september geven de talentvolle jonge organisten Ard van der Linden (16, slechtziend) en Steven Knieriem (15) een uniek benefietconcert in de Hervormde Kerk in Oude-Tonge. De opbrengst komt ten goede aan Vereniging Bartiméus Sonneheerdt, die zich inzet voor blinde en slechtziende mensen.

Ard uit Sommelsdijk en Steven uit Goes delen veel op muzikaal gebied. Beide hebben een grote passie voor orgelspelen. Ard van der Linden: "We houden van de orgelmuziek van dezelfde componisten en organisten en we vinden het allebei geweldig om op het orgel te improviseren. Steven is organist bij de Sionkerk in Goes. We hebben ook al samen orgelconcerten gegeven, onder andere in de Noorderkerk in Den Haag."

Conservatorium

Ard en Steven dromen ervan om in de toekomst van het orgelspelen hun werk te maken. Daar bereiden ze zich serieus op voor. Ard: "Ik begin in september op de Young Musicians Academy aan het conservatorium van Tilburg. Steven gaat na de zomervakantie naar de derde klas van de havo. Hij heeft eveneens plannen om na de middelbare school naar het conservatorium te gaan."

Waarom een benefietconcert?

Door een erfelijke oogaandoening is Ard slechtziend, net als zijn broer, twee ooms en een neef. De familie maakt dus van dichtbij mee welke impact een visuele beperking op je leven heeft. Ard: "Dat is onze drijfveer om dit benefietconcert te organiseren. Vereniging Bartiméus Sonneheerdt maakt belangrijke extra's mogelijk als het gaat om oogzorg, hulpmiddelen, onderwijs en begeleiding. Mijn ouders zetten zich daarom in Sommelsdijk ook al jaren in voor de huis-aan-huis collecte van Bartiméus Sonneheerdt."

Meer informatie

Ard en Steven geven hun concert op het orgel van de Hervormde Kerk in Oude-Tonge.
Datum: zaterdagavond 9 september.
Adres: Kerkring 1, Oude-Tonge.
Tijd: van 19:30-20:45 uur, na afloop gratis consumptie, gesponsord door LiVastGO Makelaardij.
Toegang: € 5,00 volwassenen, € 2,50 voor kinderen onder de 16 jaar.
Vrije giften zijn uiteraard van harte welkom!

Uit de krant