Afbeelding

Stichting van der Linde's Rommelmarkt schenkt rolstoelfiets aan Zuidwester

Algemeen 170 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Dinsdag 27 juni kon het geluk van een aantal Zuidwester cliënten, die op het terrein Hernesseroord wonen, niet op! Er werd namelijk een rolstoelfiets afgeleverd. De rolstoelfiets werd overhandigd aan de cliënten en begeleiders van dagbestedingslocatie Want B van Zuidwester en is geschonken door Stichting van der Linde's Rommelmarkt.

Lijnie van der Linde is de initiatiefnemer van dit mooie gebaar. Zij houdt al elf jaar iedere zaterdag een rommelmarkt in een loods in Ouddorp. De opbrengsten hiervan gaan altijd naar een goed doel. Dit keer belde ze Zuidwester, regio Goeree-Overflakkee, op om te vragen of er behoefte was aan een rolstoelfiets. Natuurlijk was die behoefte er! Via Jeanet Soldaat, werkzaam op de woning Haringvliet 21 op Hernesseroord, kwam ze terecht bij dagbestedingslocatie Want B. Want B is een dagbestedingslocatie voor cliënten met een ernstig meervoudige beperking. Die waren gelijk zeer enthousiast.

Dinsdagmiddag 27 juni was het dan zover. De cliënten en begeleiders hadden de boel mooi versierd voor deze feestelijke gelegenheid. Terwijl de cliënten buiten in een kring zaten te wachten, kwam de bus met daarin de nieuwe rolstoelfiets aangereden. Toen de fiets eenmaal uit de bus was, wilden de cliënten direct een proefritje maken. Iedereen was ontzettend blij met de fiets.
Hanneke Bin, medewerkster dagbesteding bedankt Lijnie van der Linde voor de mooie fiets.

Uit de krant