Afbeelding

Nieuwjaarsconcert Fanfareorkest De Hoop

Algemeen 275 keer gelezen

OUDDORP - Zaterdag 9 januari organiseert fanfareorkest De Hoop uit Stellendam haar inmiddels traditionele nieuwjaarsconcert. Ook dit jaar zal zowel het jeugdorkest, als het fanfareorkest met u toasten op het nieuwe jaar 2016.

Voor de vereniging belooft het een bijzonder jaar te worden, omdat de vereniging in 2016 130 jaar oud wordt. In november zal dit gevierd worden met een speciaal jubileumconcert.
Het jeugdorkest zal voor het eerst een groot concert uitvoeren onder leiding van haar nieuwe dirigent Daan van Koppen. Voor de muzikanten van het jeugdorkest vormt het nieuwjaarsconcert een groot hoogtepunt, mede door de grote publieke belangstelling.

Voor het fanfareorkest, inmiddels al 35 jaar onder leiding van dirigent Arie Stolk, vormt het nieuwjaarsconcert een mooi moment om samen met haar achterban het nieuwe jaar muzikaal te openen. Onderliggend thema voor dit jaar zal zijn: klassieke muziek. Het orkest zal onder andere de volgende transcripties spelen: Een nacht op de kale berg van Modest Petrovich Moessorgski en Overture Raymond van A. Thomas. Het orkest zal het concert eindigen met muziek van Werner Janssen. Werner is een professionele lichte muziek saxofonist. Hij heeft voor fanfareorkest een aantal stukken geschreven, welke hij graag eens wil laten horen aan publiek.

Wij hopen u graag te zien bij ons nieuwjaarsconcert. Het concert begint om 19:30 uur, de plaats van handelen is De Dorpstienden in Ouddorp en de toegang is gratis. Voor meer informatie, zie de website van de vereniging: www.fanfaredehoop.nl.

Uit de krant