De deelnemers van Kunstenmaker.nl: Boukje de Jong, Ezra van Dijke, Annemiek Vlaspoel, Robin Brusse, Lars van Rossum, Anbdreia Kraaijenbrink en in het midden Jaap Reedijk.
De deelnemers van Kunstenmaker.nl: Boukje de Jong, Ezra van Dijke, Annemiek Vlaspoel, Robin Brusse, Lars van Rossum, Anbdreia Kraaijenbrink en in het midden Jaap Reedijk.

Nieuwe 'kunstenmakers' tijdens de Kunstkijk

Algemeen 333 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Een verrassing tijdens de Kunstkijk exposities van deze week is het atelier Kunstenmaker.nl uit Middelharnis. Tussen de professionele kunstenaars valt deze groep kunstenaars zeker op. De kunstenaars die werken onder de naam Kunstenmaker.nl hebben een verstandelijke beperking en werken vanuit hun atelier in Middelharnis. Zij exposeren tijdens de KunstKijk van 14 tot 17 mei in Hofstede De Rietheuvel, Zeedijk 58, 3243 LG Stad aan 't Haringvliet.

Kunstenmaker.nl is een atelier-kunstwerkplaats voor mensen die net even "iets anders in onze samenleving staan" en is een initiatief van beeldend kunstenaar Jaap Reedijk.
"Wij zijn kunstenaars met een verstandelijke beperking, maar ook mensen die net even iets meer moeite hebben met de "normale samenleving" en daardoor beperkingen ervaren. Wij voelen ons kunstenaar, want wat wij maken is uniek.
Iedereen heeft zijn of haar eigen manier van werken en we doen eigenlijk allemaal waar we goed in zijn en wat we fijn vinden. De sfeer in het atelier is voor ons erg belangrijk. We werken ook graag dicht bij elkaar, zodat we tussendoor ook direct contact hebben. Het moet wel gezellig zijn.
Het atelier is een kleinschalig werkproject, waar 6 kunstenaars 3 dagen in de week hun kunstwerken maken."

"De kunstenaars van Kunstenmaker.nl hebben ieder hun eigen manier van werken en daar voelen we ons goed bij. We maken alleen maar kunst die we leuk vinden en proberen steeds nieuwe dingen uit die anderen, maar ook onszelf soms verrassen. De meesten van ons schilderen het liefst en daarbij ontdekken we elke keer weer nieuwe technieken en mogelijkheden. Wij proberen altijd wel humor in ons werk te stoppen en soms zijn de verhalen er achter al erg bijzonder." De kunst wordt direct uit het atelier verkocht maar ook tijdens de exposities die regelmatig gehouden worden. Het atelier werkt nauw samen met het kringloopcentrum GoedvoorGoed. Het atelier is helemaal zelfstandig. Het is geen onderdeel van GoedvoorGoed, maar heeft het atelier wel in de loods van het kringloopcentrum in Middelharnis.

In de winkel van GoedvoorGoed, aan het Beneden Zandpad in Middelharnis, hebben de kunstenmakers een vaste grote expositiewand waar alle schilderijen te zien zijn en ook gekocht kunnen worden. Alle kunstwerken, de kunstenaars en de werkwijze is te zien op de website www.kunstenmaker.nl Voor informatie: 0613933417. Informatie over de Kunstkijk staat op www.kunstkijk.com

Uit de krant