(Foto: archief Eilanden-Nieuws)
(Foto: archief Eilanden-Nieuws)

N59 gaat langer dicht door extra werkzaamheden

Algemeen 7.760 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van 7 augustus tot 1 september is de N59 afgesloten tussen Hellegatsplein (Knooppunt A29) en de afslag Den Bommel. In deze periode wordt ook de Heinenoordtunnel (A29) gerenoveerd.

Provincie Zuid-Holland verbetert de doorstroming, duurzaamheid en veiligheid van de N59. Aannemer Heijmans plaatst een geleiderail tussen beide weghelften, om daarmee de kans op ernstige ongelukken te verkleinen. Hiervoor wordt de weg ook breder gemaakt. Bij de werkzaamheden worden de bestaande weg en materialen zo veel als mogelijk hergebruikt.

Tegelijkertijd met Heinenoordtunnel 
De werkzaamheden aan de N59 zijn bewust tegelijk gepland met de renovatie aan de Heinenoordtunnel, om de hinder voor reizigers te beperken. De Heinenoordtunnel (A29) en N59 zijn onderdeel van de route van Rotterdam naar Goeree-Overflakkee en andersom. Ongeveer een derde van de weggebruikers op de N59 maakt ook gebruik van de Heinenoordtunnel. Door het combineren van de wegwerkzaamheden op beide trajecten, is er maar één periode van hinder voor weggebruikers.

Vier dagen verlengd
Oorspronkelijk zou de N59 een paar dagen eerder opengaan. Uit onderzoek blijkt nu dat er extra werkzaamheden nodig zijn voor de fundering. Deze moet op sommige delen van de weg extra worden versterkt voor de wegverbreding en bermverharding. Dit zorgt ervoor dat de afsluiting van de N59 tot 1 september duurt.

Uit de krant