Eén van de kunstkruimels in Stellendam.
Eén van de kunstkruimels in Stellendam.

Waternoodwandeling door Stellendam

Algemeen 287 keer gelezen

STELLENDAM - Zaterdag 3 juni organiseert het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in samenwerking met de VVV een Watersnoodwandeling door Stellendam. Tijdens de wandeling wordt mede aan de hand van foto’s over de gebeurtenissen van 1953 verteld. 

“De watersnood van 1953 heeft in Stellendam zeer veel levens gekost. De impact was groot. Zoveel is nog niet verteld. Daarom is het goed om onze verhalen te vertellen en door te vertellen”, aldus het bestuurslid van het Streekmuseum.

De route door Stellendam loopt langs de kunstkruimels. Dat zijn tegels in het wegdek met een letter. Daarop is te zien de hoogte van het water ten tijde van de watersnood. Dit om de toevallige voetganger te doen beseffen wat het water deed en hoe groot de impact moet zijn geweest. Mede aan de hand van foto’s vertelt rondleider Jan van der Sluijs over de gebeurtenissen. Ook wordt een bezoek gebracht aan de Hervormde Kerk.

De wandeling start om 10.00 uur bij het Wapen van Stellendam, Voorstraat 2. Inschrijven kan via de website van het www.streekmuseum.nl/product/watersnoodwandeling-3-juni-stellendam/.

Uit de krant