Afbeelding

Inspiratiebijeenkomst projectonderwijs CSG Prins Maurits en ondernemers

Algemeen 753 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Donderdagmiddag 23 maart vond er een inspiratiebijeenkomst voor het projectonderwijs plaats op CSG Prins Maurits in Middelharnis. Hierbij gingen ondernemers en docenten in gesprek over de manier waarop zij betrokken kunnen zijn bij het projectonderwijs aan leerlingen van 12 tot en met 18 jaar.

Ondernemers uit de regio namen weer eens plaats in de schoolbanken en spraken met elkaar en docenten over een nieuwe manier van onderwijs. Het oude klaslokaal was veranderd in een grote ruimte met frisse zitjes, waar iedereen van harte welkom werd geheten door Anne-Lin Peters, docent O&O en aardrijkskunde. De leerlingen aan de slag zetten met levensechte opdrachten en kennis laten maken met de ‘echte wereld’, dat is één van de doelen die horen bij projectonderwijs. Daarnaast werken leerlingen aan competenties zoals samenwerken en presenteren.

De CSG Prins Maurits werkt al meerdere jaren samen met verschillende soorten bedrijven. Eén van deze bedrijven is VDH Company. Zij geven een voorbeeld van een ‘good practice’, waardoor de ondernemers geënthousiasmeerd aan de eerste actieve ronde begonnen, die gehouden werd op de Technasiumafdeling. De ondernemers gingen deze middag zelf aan de slag met verschillende vraagstukken. Ze liepen in het nieuwe sciencelab van tafel naar tafel, waar de flapovers ingevuld moesten worden met de gekleurde post-its, waarna de antwoorden werden teruggekoppeld door één van de docenten. Onder het genot van enkele versnaperingen bereidden de gasten zich voor op de slotvraag: Welk vraagstuk zou u morgen aan leerlingen van 12 tot en met 18 jaar voorleggen, als ze uw bedrijf binnenstappen? Dat deed aardig wat stof opwaaien. Er ontstonden geanimeerde gesprekken aan de tafels en er werden vele antwoorden genoteerd. Met posters volgeschreven met ideeën werd de middag om 18.00 uur naar alle tevredenheid afgesloten. De ondernemers komen graag terug om hun vraag daadwerkelijk aan de leerlingen voor te leggen, zodat zij gebruik kunnen gaan maken van de creatieve ideeën die alleen de jeugd kan verzinnen en uitwerken.

Uit de krant