De fractieleden van Trots Op Goeree-Overflakkee en de BBB-vertegenwoordiging bestaande uit Heidi Looy, Niels Oosterom en Willem van Staalduinen.
De fractieleden van Trots Op Goeree-Overflakkee en de BBB-vertegenwoordiging bestaande uit Heidi Looy, Niels Oosterom en Willem van Staalduinen.

BBB Zuid-Holland bezoekt G-O

Algemeen 483 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op uitnodiging van Trots Op Goeree-Overflakkee heeft een delegatie van BBB Zuid-Holland donderdag 23 maart een werkbezoek afgelegd aan Goeree-Overflakkee. 

Met name de problemen met het openbaar vervoer op Goeree-Overflakkee en de gevolgen van de langdurige afsluiting van de N59, de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel komende zomermaanden werden besproken. Ook werden verschillende locaties bezocht zoals de Westplaat in Sommelsdijk waar mogelijk flexwoningen worden gebouwd en de Bekadeweg waar bouwplannen zijn voor terpwoningen.

In Oude-Tonge werd een bezoek gebracht aan het bedrijventerrein waar plannen zijn voor een biomassacentrale/greenboardfabriek en een groot logistiek centrum. Met name de gevolgen voor de luchtkwaliteit in Oost-Flakkee en het sterk toenemende aantal verkeersbewegingen op de Stationsweg in Oude-Tonge kwamen ter sprake.
De ‘tour over het eiland’ werd afgesloten met bezoeken aan boerderij Zeldenrust, de woonkern Achthuizen werd aangedaan, waar al tientallen jaren geen nieuwe woonwijk is gerealiseerd en de leefbaarheid van basisfaciliteiten onder druk komt te staan. Zeker nu in het Eilanden-Nieuws van 17 februari jongstleden te lezen was dat er maar een summier aantal woningen bijkomt, wat in schril contrast staat met de andere kernen waar wel gebouwd is de afgelopen jaren door de gemeente
Goeree-Overflakkee.

De ‘tour over het eiland’ werd afgesloten in de polder te Ooltgensplaat, waar de gemeente wil starten met een pilot project met Tiny Houses. “Een waardevolle dag met enorm veel informatie over het eiland Goeree-Overflakkee en de problemen die afkomen op de lokale bestuurders; complimenten voor de goede samenwerking tussen lokale politiek en provinciale politiek”, aldus Heidi Looy van BBB Zuid-Holland.

Na de installatie van de leden van de Provinciale Staten op woensdag 29 maart zal een datum worden afgesproken voor een ‘tour’ over het westen van het eiland.

Uit de krant