Afbeelding

Opbrengst Winterfair-actie Hotel Akershoek voor Hospice Calando

Algemeen 854 keer gelezen

OUDDORP - Op zaterdag 10 december jl. werd in het Ouddorpse centrum weer een gezellige Winterfair georganiseerd. In een kraam op het terras van Hotel Akershoek werden de welbekende, heerlijke “winterspecials” verkocht zoals erwtensoep en glühwein en ook dit jaar weer met de opbrengst voor een goed doel. De keuze voor het goede doel was niet moeilijk. Dat werd Hospice Calando. De familie en vrienden mochten dit jaar het geweldige werk van de vrijwilligers en medewerkers van Hospice Calando zelf ervaren, dit helaas door het verblijf van eigenaar en vriend, Kees van der Bok.

Een groepje vaste gasten bood spontaan hun medewerking aan om te helpen met de verkoop. Deze vaste gasten zijn bekend als “De Ouddurper Freunde” en de “Ardennen-groep”. “De Ouddurper Freunde”, afkomstig uit Balve en Sundern weten wel hoe het er op een Duitse “Weihnachtsmarkt” aan toe gaat en stelden voor echte “Bratwursten” te bakken en te verkopen.

En laat nu een van de leden van de “Ardennengroep” een groot liefhebber zijn van Belgische speciaalbieren en contacten hebben met een brouwerij uit Sint-Lievens-Esse. Hier wordt een winterbier, “Van den Bossche Kerstpater-bier” gebrouwen. Zo was er dus een bierproeverij, werd een leuk Kerstpater-bierpakket met bijpassende glazen te koop aangeboden en was er de mogelijkheid om mee te raden naar het aantal bierdopjes in een vaas. Om deze bier-acties aantrekkelijk aan te bieden en omdat de opbrengst voor het goede doel bestemd was, werden diverse sponsoren(**) gevonden.

Om de zorg en het mooie werk te ondersteunen kan door deze gezamenlijke acties nu een bedrag worden overhandigd van € 3.000,--. Dit ook met dank aan alle gasten en de medewerkers die deze dag de fooi doneerden.

(**) De sponsoren zijn: Le Duc Fine Food, Adviesgroep de Vogel, J.L. Mijnders Transport, Chauffeursvereniging Flakkee, CL Gebäudetechnik GmbH, Balve, Gall & Gall Ouddorp, Henk Netten Oud IJzer, KüchenTreff Middelharnis, Van der Bok Schoenen, D-SIGN | Signing en reclame, Middelharnis en Partyservice Mierop

Afbeelding

Uit de krant