Tiengemeten, Zuid-Holland, Nederland, Europa, Tiengemeten
Tiengemeten, Zuid-Holland, Nederland, Europa, Tiengemeten

Speelnatuur Tiengemeten komend seizoen dicht

Algemeen 424 keer gelezen

TIENGEMETEN - De Speelnatuur op Tiengemeten blijft komend seizoen voor regulier spelen gesloten, meldt Natuurmonumenten. De reden hiervoor is dat men vorig jaar tijdens de warme en droge zomer te maken kreeg met zwemmersjeuk in het water. Dit veroorzaakte jeukklachten bij bezoekers. “Niet schadelijk voor de gezondheid, maar wel heel vervelend” stelt Natuurmonumenten. De bron van het probleem is nog niet achterhaald en opgelost. “Daarom hebben we helaas moeten besluiten om, voor de veiligheid van onze bezoekers, komend seizoen niet regulier open te gaan.”

Vorig jaar is bij de eerste klachten al meteen een onderzoek uitgevoerd. Hierbij is de bron van de zwemmersjeuk niet met 100% zekerheid gevonden. Omdat de jeukklachten vooral bij warme temperaturen en droogte optreden, benut men dit seizoen om een gedegen onderzoek uit te voeren naar de oorzaken van de jeuk. Als dit achterhaald kan worden, kan Natuurmonumenten ook werken aan de oplossing. De organisatie hoopt hiermee Speelnatuur volgend jaar weer op een goede en veilige manier aan te kunnen bieden voor kinderen.

Ondanks dat de Speelnatuur is gesloten, is er op eiland Tiengemeten genoeg te doen voor het hele gezin. Het Bezoekerscentrum is vanaf 1 april de hele week geopend, op de maandagen na.

Uit de krant