Afbeelding

Sommelsdijker moet 2,5 jaar cel in voor verkrachten buurjongen (14)

Algemeen 1.370 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Een Sommelsdijker (45) is donderdag door de Rotterdamse rechtbank tot drie jaar gevangenisstraf (waarvan een half jaar voorwaardelijk) veroordeeld voor het verkrachten van zijn 14-jarige buurjongen vorig jaar. Dat de Sommelsdijker hiv-positief was en geen condoom gebruikte, ziet de rechtbank als een mishandeling. De jongen moest vijf dagen medicatie slikken waarvan hij ziek werd, en moest drie weken in angst leven totdat hij hoorde dat hij niet besmet was.

De jongen vertelde dat hij op 24 september vorig jaar door de buurman naar diens schuurtje was meegenomen, waarna deze zijn polsen vastpakte en hem verkrachtte. De moeder van de jongen trof het tweetal half ontkleed in de schuur aan. De verdachte zei dat er helemaal geen penetratie had plaatsgevonden, dat de jongen hém in het schuurtje had afgetrokken, op eigen initiatief. Maar de rechtbank wijst dat scenario van de hand, gelet op ondermeer DNA-bewijs en de verklaring van de moeder. Het staat volgens de rechtbank ‘buiten redelijke twijfel’ vast dat de verkrachting heeft plaatsgevonden zoals door het slachtoffer beschreven.

De rechtbank legde de Sommelsdijker ook een verplichte gedragsbehandeling op en bepaalde dat hij 7500 euro smartengeld aan het slachtoffer moet betalen.

De opgelegde celstraf viel iets hoger uit dan de eis van het OM. De officier van justitie had twee weken geleden drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk geëist, naast de gedragsbehandeling.

Uit de krant