Afbeelding

Herenboeren Enghebaert komen naar Goeree-Overflakkee

Algemeen 488 keer gelezen

OUDDORP/REGIO - Samen met 200 huishoudens een biologische boerderij beginnen. Waar een professioneel opgeleide boer op een eerlijke en duurzame manier biologisch voedsel gaat verbouwen. En zoveel produceert dat zo’n 500 mensen er elke week van kunnen eten. 

Dat is de opzet van Herenboerderij Enghebaert aan de Ravensweg bij Scharendijke op Schouwen-Duiveland. Herenboeren Enghebaert hebben bij Scharendijke zo’n 20 hectare grond gepacht. Zij gaan er het jaarrond volgens de seizoenen groenten en fruit produceren. De leden nemen wekelijks voor een vast bedrag deze producten, eieren en desgewenst vlees af.

Scharendijke ligt niet ver van Ouddorp en de Herenboeren Enghebaert beperken zich niet tot Schouwen-Duiveland. Iedereen binnen een straal van zo’n 25 kilometer die geïnteresseerd is in het samen opzetten en uitbouwen van deze duurzame Herenboerderij is welkom als lid.

Op dinsdagavond 28 maart komen enkele Herenboeren naar De Overkant aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp. Zij leggen het concept van de coöperatie uit, vertellen over de plannen voor Herenboerderij Enghebaert en natuurlijk kunnen belangstellenden lid worden.

Tussen 20:00 en 21:30 uur staan de koffie en thee klaar bij. Iedereen is van harte welkom, vooraf aanmelden is niet nodig.

Wie de akkers van de Herenboerderij zelf wil zien, is zaterdagochtend 25 maart van harte welkom tussen 10:30 en 12:00 uur. Het adres is Ravensweg 1 te Scharendijke. Ook daar staan de koffie en thee klaar en geven Herenboeren en -boerinnen rondleidingen.

Afbeelding

Uit de krant