Afbeelding

Alpe d’HuZes-team ‘Vrienden voor het Leven’ bakt 10.000 kruukplaetjes

Algemeen 987 keer gelezen

DIRKSLAND - Op donderdag 1 juni zal team ‘Vrienden voor het Leven’ meedoen aan Alpe d’HuZes. Door sponsoring hopen zij bij te dragen aan een toekomstige wereld zonder kanker. Daarvoor zijn er verschillende sponsoracties om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

In dit kader heeft het team op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart samen met vele vrijwilligers ruim 10.000 kruukplaetjes gebakken. De ruim 1.000 zakjes zijn op zaterdagmiddag verkocht. De opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan Alpe d’HuZes.

‘Vrienden voor het leven’ bedankt de familie René en Annet Smit, die hun huis ter beschikking hebben gesteld, de familie Smit voor alle hulp, Cakebakkerij van der Spoel voor de grondstoffen en de stickers, Verpak de Jong voor de zakjes en snackbar Maarten voor de catering. “Met de ruim 200 kilogram deeg als basis werden op vrijdagochtend de eerste kruukplaetjes gewogen, gerold, geplet en gebakken. De volgende ochtend werd er al vroeg weer met elkaar aan de slag gegaan. De heerlijke Flakkeese lekkernij werd vakkundig op de plaat gebakken en na afkoelen verpakt en gestickerd. Tot laat in de middag moest er doorgebakken worden, om te kunnen voldoen aan de grote vraag. Met zo’n 30 vrijwilligers werd de klus geklaard. Het team kan melden dat er 3.000 euro bijgeschreven kan worden en dat er in en rond Dirksland heel vaak een kruukplaetje geserveerd kon worden bij de koffie.”

Alle informatie over team ‘Vrienden voor het Leven’ is te vinden op www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/TeamVriendenVoorHetLeven.

Uit de krant