Afbeelding

Boeiende presentatie Wim de Jong over waterschap bij SGP Oostflakkee

Algemeen 377 keer gelezen

OOLTGENSPLAAT - De aantallen zijn enorm: 800 kilometer aan dijken en 1500 kilometer (vaar)wegen en fietspaden, een flink aantal zuiveringsinstallaties en dan nog sloten en bermen. Zomaar een greep uit wat waterschap Hollandse Delta beheert. 

Meestal merken de bewoners van het werkgebied er weinig van, maar op de achtergrond zijn de ruim 500 medewerkers dag in dag uit bezig om onze eilanden veilig en schoon te houden. Wim de Jong, fractievoorzitter van de SGP in waterschap Hollandse Delta, gaf afgelopen woensdag 22 februari een presentatie voor de plaatselijke afdeling Oostflakkee van de SGP in Ooltgensplaat. Ondanks dat veel taken van het waterschap voor zich spreken, valt er nog veel te kiezen tijdens de aanstaande verkiezingen op woensdag 15 maart. Waar bouw je huizen? Dijken en duinen hoger of juist breder? Verander je het gedrag of betalen we gewoon meer belasting? Een paar voorbeelden van de keuzes die we moeten maken in de komende periode. Verder werden de aanwezigen bijgepraat over de mogelijke overdracht van de wegen naar de gemeente en het onderhoud van de dijken en sluizen op ons eiland.

Afscheid
Verder nam de afdeling ook afscheid van secretaris Sander Nipius. Vanwege zijn verhuizing naar Dongen heeft hij afscheid genomen als bestuurslid. Het bestuur van de Plaatselijke Afdeling is hem erkentelijk voor het werk dat hij in de afgelopen jaren heeft gedaan voor de afdeling zelf en in de eilandelijke publiciteitscommissie.

Uit de krant