(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Longpuntbijeenkomst in Dirksland: ‘Zijn mijn klachten van het hart of van de longen?’

Algemeen 388 keer gelezen

DIRKSLAND - Op donderdag 9 februari is er weer een Longpunt bijeenkomst in Dirksland met als onderwerp: ‘Zijn mijn klachten van het hart of van de longen?’. 

Het onderwerp is aangedragen door de bezoekers van Longpunt Dirksland. “In veel gevallen lijken de klachten van beide organen op elkaar”, zegt de organisatie van Longpunt. “Vragen als: hebben de longen specifieke kenmerkende symptomen om ze van het hart te onderscheiden en vice versa? Ben ik zelf in staat om de klachten te herkennen en uit elkaar te houden? Wanneer moet ik de praktijk bellen, enzovoort, komen allemaal aan de orde.”

Dr. Peter van Hal, longarts-immunoloog van Het van Weel Bethesda Ziekenhuis zal deze middag verzorgen. De bijeenkomst is van 14.00 uur tot 16.00 uur in Verenigingsgebouw Onder de Wiek te Dirksland. De organisatie gaat er van uit dat bezoekers bij verkoudheidsklachten thuis blijven of vooraf een zelftest doen om zoveel mogelijk het risico op coronabesmettingen te minimaliseren. Het dragen van een mondmasker is niet verplicht, maar het staat eenieder vrij om er een te dragen tijdens de longpuntbijeenkomst.

Uit de krant