Afbeelding

Stichting OZO weer naar Oekraïne

Algemeen 561 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Woensdag 12 januari, vertrekt weer een aantal mensen van Stichting OZO (Onderlinge Zorg Oekraïne) met een noodhulptransport.

De kar en de bus (gesponsord door Installatiebedrijf De Branding) is weer afgeladen en staat gereed om te vertrekken richting Oekraïne. Tijdens dit 66e werkbezoek, wat eigenlijk noodhulptransport is, zullen verschillende goederen worden afgelegd bij ‘de basis’, het bejaardenhuis Rehoboth in Nagydobrony in het westen van Oekraïne. Deze keer gaat er een aantal aggregaten mee omdat door de oorlogshandelingen regelmatig de elektriciteit wordt afgesloten. Ook is er een aantal lampen die op zonne-energie branden ingeladen. Verder zijn er incontinentiemateriaal en andere artikelen voor de gezondheidszorg.

De meeste artikelen zijn door bedrijven en particulieren geschonken. De overige zaken zijn door Stichting OZO zelf aangeschaft met het geld dat ook de afgelopen tijd weer ruimhartig geschonken is. Hulp blijft vooral ook in deze onzekere tijd van oorlog en armoede hard nodig.

Wie de reis wil volgen kan dit doen via www.stichting-ozo.nl.

Uit de krant