(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock) Foto: Shutterstock

Reanimatiecursus in Middelharnis

Algemeen 587 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Stichting Reanimatie en AED-onderwijs Middelharnis-Sommelsdijk geeft in januari op twee avonden een basiscursus reanimatie in het Wijkcentrum te Middelharnis.

Stichting Reanimatie en AED-onderwijs Middelharnis-Sommelsdijk, reanimatie-partner van de Hartstichting, geeft al sinds 2005 reanimatiecursussen. “Misschien weet u het niet, maar een hartstilstand gebeurt meestal in een thuissituatie en elke minuut telt. De eerste zes minuten zijn cruciaal, dus… wilt u leren reanimeren? U kunt zich nu opgeven voor een basiscursus reanimatie en AED, deze wordt gegeven op 10 of 24 januari in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27 te Middelharnis van 19.00 tot ongeveer 21.30 uur. De kosten zijn 27,50 euro inclusief lesboek. Na afloop ontvangt u een diploma, dat één jaar geldig is. U kunt bij ons elk jaar op herhalingscursus komen.”

Door het volgen van een reanimatiecursus leren deelnemers hoe je een hartstilstand kan herkennen en wat je moet doen, hoe je borstcompressies toepast en mond-op-mond beademing geeft, hoe je een AED aansluit en bedient. Met een kleine groep worden alle reanimatiestappen beoefend. Voor inschrijving voor deze cursus (graag cursusdatum vermelden) kan contact worden opgenomen via de mail: reanimatie.mh-sdijk@outlook.com, of kan een bericht worden achtergelaten op telefoonnummer 06 36059266, er wordt dan door de stichting contact opgenomen. De stichting is ook te vinden via de website van de Hartstichting.

Uit de krant